avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proiect de gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proiect de gaz

Buna ziua,
De curand am cumparat un apt. iar la momentul respectiv proprietarul mi-a zis ca nu are proiectul de gaz, dar ca pot cere o copie de la EON. Am cerut la EON, insa mi s-a spus ca nu au documentul in arhiva lor (inclusiv pe niciun nume dintre vechii proprietari) si mi-au recomandat sa-mi fac alt proiect de gaz.
Nelamuririle mele, pe care le-am adresat si lor dar nu mi-au raspuns concret, sunt:
1. din cate stiu, in baza proiectului de gaz se acorda si autorizatia de functionare a centralei termice si deci a furnizarii de gaz.Prin urmare EON a furnizat si incasat gaz ilegal (inca inainte de 2006 in locatia respectiva) asa este?

2. daca acest document nu exista in arhiva EON, pentru ca din diverse motive l-au pierdut, nu au obligatia acum sa suporte ei cheltuiala unui nou proiect?

3.exista posibilitatea sa ma insel eu si sa nu fie obligatoriu acest proiect sau sunt alte reglementari de care nu am cunostinta?

Precizez ca desi am sunat si am trimis cateva mailuri la EON, acestia nu mi-au raspuns concret in niciuna din situatii.

Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns!

Cel mai recent răspuns: Alinalis , utilizator 19:29, 30 Septembrie 2016
La Asociaţia de Proprietari aţi întrebat? cel puţin la blocurile noi, proiectul este pe bloc şi este predat de constructor Asociaţiei, odată cu cartea tehnică a imobilului, nu are fiecare proprietar proiectul său individual (reglementările lor nu cer acest lucru).
E drept de anul acesta am observat că solicită proiectul de gaz la verificări, dar se poate obţine de la Asociaţie.
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
Nu am intrebat la Asociatie, dar nici nu e bloc nou (e din '76). Chiar nu stiu cum sa procedez in aceasta situatie, pentru ca nu mi se pare legal punctul de vedere al celor de la EON si nici nu vreau sa cheltui eu, doar pentru ca institutia responsabila a pierdut documentul.
Va rog sa-mi spuneti ce solutii am in acest caz?

Multumesc
Fiind vorba despre imobil de locuit in comun,obligatoriu asociatia de proprietari trebuie sa poata oferi relatii relevante despre proiectul de gaze,avand in vedere ca procedura de debransare servicii centralizate si instalare centrala termica se pot realiza numai cu acordul si cu documentele emise de catre asociatia de proprietari
Prin urmare EON a furnizat si incasat gaz ilegal (inca inainte de 2006 in locatia respectiva) asa este?

Furnizorul de gaz garantat a furnizat utilitati numai in baza unui contract de furnizare gaz
exista posibilitatea sa ma insel eu si sa nu fie obligatoriu acest proiect

Este obligatoriu sa existe proiect tehnic
Fiecare proprieatr de apartament atunci cand se debranseaza de la sistemul centralizat de energie termica, apeleaza la firme autorizate pentru a instala centrale termice de apartament. Aceste firme se ocupa si de proiect.
Sa ne intelegem si sa nu mai batem campii cu asociatia de proprietari: asociatia de proprietari isi da doar acordul pentru proprietarul ce vrea sa se debranseze, dar nu are nici o treaba cu proiectul omului. Nu este vorba de un proiect comun, de o instaltie comuna, ci doar de instalatia de la colana principala (de pe casa scarii, la erajul respectiv) pana in casa omului. Acela este un proiect individual, numai pentru acel apartament si nu pentru intreaga scara sau asociatiei. Asociatia nu are proiectele celor ce si-au instalat centrale proprii pentru ca legea nu obliga pe nimeni sa depuna proiectul din casa lui la asociatie.
De lipsa acelui proiect care trebuie sa fie intr-un dosar cu toate actele de punere in functiune a centralei, este vinovat proprietarul.
O solutie at fi cautarea firmei ce a instalat centrala si poate aceasta sa aiba un exemplar al dosarului cu toate documentele.
Este posibil ca furnizorul de gaz sa nu detina acest proiect, ci doar o adresa din partea firmei carea a facut proiectul.
Asa ca tot la executant trebuie sa cautati.
Adriantot a scris:

O solutie at fi cautarea firmei ce a instalat centrala si poate aceasta sa aiba un exemplar al dosarului cu toate documentele.
Este posibil ca furnizorul de gaz sa nu detina acest proiect, ci doar o adresa din partea firmei carea a facut proiectul.
Asa ca tot la executant trebuie sa cautati.


Multumesc pentru raspuns si lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme asociatie debransare si instalare centrala termica pe gaz poki poki Buna ziua! Am cumparat un apartament vechi care este bransat la sistemul comun de incalzire si deoarece doresc sa-l renovez as dori sa montez si centrala ... (vezi toată discuția)
Mai este posibila instalarea de centrală termică proprie pe ... catalinamariad catalinamariad Mai este posibila instalarea de centrală termică proprie pe apartament in blocurile vechi? In majoritatea anunțurilor de vânzare apartamente se ... (vezi toată discuția)
Ramas fara gaze luciano39ok2007 luciano39ok2007 Locuiesc intr-o scara de bloc cu 24 de apartamente ,22 dintre acestea sunt racordate la o noua teava de gaze si au contoare individuale ,am ramas doar eu si cu ... (vezi toată discuția)