Va deranjez cu o serie de intrebari referitoare la returnarea partiala a taxei auto.
Am inteles ca exista aceasta posibilitate
Sotia mea si cu mine am achizitionat in noiembrie 2011 un autoturism nou marca Chevrolet capacitate cilindrica 1998 cm cubi motor diesel Euro 4 ,cu filtru de particule, masina nou nouta luata de la Dealer.
In decembrie 2011 a trebuit sa achitam suma exorbitanta de 3800 ron taxa de poluare , suma imensa la data respectiva pentru o masina cu 20 km la bord .
Am trimis solicitare la Administratia financiara si ei mi-au raspuns sec ca acum taxa e de 8800 ron si ca e mai mare decat cea platita in 2010 adica fata de 3700 ron si ca sa ma indrept spre justitie.
Care ar fi pasii ca sa-i dau in judecata adica imi trebuie avocat? si care ar fi suma ce as putea sa o recuperez versus cheltuieli de judecata?
Statutul din cate am inteles este conform legii dar in statut nu scrie de situatii exceptionale si de maxima urgenta la care pot veni doar 20% din membrii asociatiei.
Care sunt acele situatii pentru ca nici in lege nu se explica
Multumesc mult pentru raspuns, ideea era ca cel care a afisat acele hartii si liste am aflat acum ca vrea sa fie el presedinte, si invoca Legea si nu statutul. Eu consider ca acel statut a fost facut dupa o lege si ca el primeaza asa cum ati spus si dumneavoastra insa persoana respectiva mi-a argumentat ca nu e adevarat.
Acele liste afisate de care am scris mai sus au vreo valabilitate juridica adica ele nu ar fi trebuit sa fie semnate de cineva din comitet daca nu de presedinte macar de membrii si sa aiba o dovada cu data afisarii?
Persoanele care au semnat pe acea lista vor sa demita presedintele (precizez ca toti sunt prieteni intre ei) si se argumneteaza faptul ca ei prin vot unanim pot decide acest lucru.
As dori sa ma lamuresc si eu in anumite privinte si reglementari ale Legii 230/2007 privind asociatiile de proprietari.
Sunt proprietarul unui apartament intr-un ansamblu rezidential constituit din 2 blocuri in total fiind 102 apartamente.
Sunt membru a acestei Asociatii.
Saptamana trecuta mai bine spus joi 29.11.2012 am gasit lipte pe usile de la intrarea in bloc un afis prin care cineva (nu se semna ) invita pe data de 05.12.2012 la Adnuarea Extraordinara a membrilor asociatiei ca si punct de dezbatere pe ordinea de zi fiind demitrea presedintelui.
Presedintele pe care il avem acum este un om extraordinar si a facut foarte multe pentru asociatie si nu vad de ce l-ar schimba cineva decat sa-i i-a locul si sa faca ce vrea el.
Ieri pe data de 02.11.2012 a mai aparut o lista cu 29 de semnaturi ale anumitor persoane ( nu stiu daca sunt toti proprietari, pt ca pot fi si chiriasi) cu semnaturile acestora , si iarasi nicio semnatura din partea presedinteui si a membrilor comitetului executiv , ceea ce ma duce la gandul ca cineva din bloc vrea sa comita un abuz prin inlocuirea acestora .
In lege se spune ca la art.24 al.4 ca in situatiile execeptionale si de maxima urgenta se poate convoca adunarea generala cu doar 20% din cadrul propritarilor membrii ai asociatiei.
Eu nu stiu daca acei ce au semnat sunt toti proprietari, nu stiu cine convoaca aceasta adunare si nu stiu daca toti sunt membrii ai asociatiei.
Totodata in lege se spune ca aceasta convocare trebuie anuntata si afisata cu cel mult 7 zile inainte , ori acele liste nu au data si nici numar de intrare.
Va rog sa imi spuneti daca se poate cum e posibil sa se schimbe presedintele cu doar 20% din proprietari mai bine spus cu doar 28 de oameni din 100 cat suntem in cele doua blocuri si daca nu cumva se comite un abuz.
Totodata va rog mult sa-mi spuneti cum ar fi fost corect sa se procedeze si la ce se refera aceste situatii de maxima urgenta si speciale adica daca in acestea se include si demiteterea presedintelui deoarece am vazut si statutul asociatiei si in el se spune ca demiterea presedintelui se va face cu 80% din memvrii asociatiei.