Bună ziua.
referitor la taxa pentru vizarea a autorizaţiilor pentru desfăşurarea acticvităţii de alimentaţie publică, am înteles că este anuală şi că se achită integral anticipat eliberării autorizaţie îndiferent de perioada rămasă din anul fiscal, dar scrie undeva că autorizaţiile se vizează până la 31 decembrie a anului în curs pentru anul următor?!!! Pt că multe primării practică chestiunea aceasta. Sau corect ar fi dacă încep activitatea la jumătatea anului şă fie valabilă taxă pe o perioadă de un an?
Potrivit pct 153 alin 3 din HG 44 din2004(3) pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscalTaxa pentru eliberarea autorizaţiei privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică se stabileşte prin hotărâri ale consiliilor locale, adoptate în condiţiile art. 288 alin. (1) din Codul fiscal şi se achită integral, anticipat eliberării acesteia, indiferent de perioada rămasă până la sfârşitul anului fiscal respectiv.
As dori sa ştiu dacă se mai poate ataca o sentinta civilă din 2007, in baza caruia unchiul meu s-a intabulat pe un teren, pe care el era coproprietar, celalalt proprietar fiind tatal meu. Unchiul a declarat ca tatal meu este decedat si asa a reusit sa se intabule fara probleme, dar tatal meu traieste. Dupa ce s-a intabulat a instrainat terenul. As vrea sa stiu daca se mai poate face ceva având in vedere că sentinţa este din 2007.
Buna. As dori sa stiu daca mai stie cineva ceva de mult asteptata gratiere.
si daca ar beneficia si persoanele care sunt in curs de judecata sau cele care se sustrag de la executare?