avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxã vizare autorizaþii alimentaþie publicã
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxã vizare autorizaþii alimentaþie publicã

Bună ziua.
referitor la taxa pentru vizarea a autorizaţiilor pentru desfăşurarea acticvităţii de alimentaţie publică, am înteles că este anuală şi că se achită integral anticipat eliberării autorizaţie îndiferent de perioada rămasă din anul fiscal, dar scrie undeva că autorizaţiile se vizează până la 31 decembrie a anului în curs pentru anul următor?!!! Pt că multe primării practică chestiunea aceasta. Sau corect ar fi dacă încep activitatea la jumătatea anului şă fie valabilă taxă pe o perioadă de un an?
Potrivit pct 153 alin 3 din HG 44 din2004(3) pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscalTaxa pentru eliberarea autorizaţiei privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică se stabileşte prin hotărâri ale consiliilor locale, adoptate în condiţiile art. 288 alin. (1) din Codul fiscal şi se achită integral, anticipat eliberării acesteia, indiferent de perioada rămasă până la sfârşitul anului fiscal respectiv.

Alte discuții în legătură

Alte taxe si impozite CHANEL CHANEL [b]Fata de o firma care desfasoara comert cu amanuntul , la o firma cu activitati de alimentatie (catering ) , exista in plus alte taxe si impozite ... (vezi toată discuția)
Autorizatie functionare de la primarie pt i.i. dnk dnk Va rog sa ma ajutati cu baza legala pt obtinerea autorizatiei de functionare de la primarie pt o interprindere individuala, intrucat nu am gasit o lege care sa ... (vezi toată discuția)
Coduuri caen si orar de functionare deiuta deiuta vreau sa deschid un SRL-D, alegand codul CAEn 5610. as vrea sa stiu daca exista o lege care reglementeaza orarul de functionare al unui restaurant, sau este ... (vezi toată discuția)