avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale coduuri CAEn si orar de functionare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

coduuri CAEn si orar de functionare

vreau sa deschid un SRL-D, alegand codul CAEn 5610. as vrea sa stiu daca exista o lege care reglementeaza orarul de functionare al unui restaurant, sau este necesara aprobarea lui de catre consiliul local. totodata, alegand codul CAEN 5610 pot organiza discoteci sau alte petreceri gen carnavaluri, serbarea martisorului, etc. va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 21:52, 15 Februarie 2013
Exista legislatie cu privire la orarul de functionare a localurilor publice. Aveti aici o discutie in acest sens www.avocatnet.ro/content/for... .
Puteti opta pe langa 5610 si pentru codul 5630, unde intra si discotecile.
Orarul se stabileste odata cu depunerea documentatiei in vederea eliberarii autorizatiei de functionare. Este obligatoriu ca intre actele depuse sa aveti si semnaturile/acordul vecinilor.
Da, se declara la primarie/ serviciul autoriztii de functionare :
Cod fiscal ,art :268(intre timp s-au schimbat codurile CAEN- dar e aceeasi activitate-):
...
(5) Comercianţii a căror activitate se desfăşoară potrivit Clasificării activităţilor din economia naţională - CAEN, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 656/1997, cu modificările ulterioare, în clasa 5530 - restaurante şi 5540 - baruri, datorează bugetului local al comunei, oraşului sau municipiului, după caz, în a cărui rază administrativ teritorială se află amplasată unitatea sau standul de comercializare, o taxă pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizaţiei privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică, stabilită de către consiliile locale între 0 şi 3615 lei inclusiv (actualizare conform HG 956/2009). La nivelul municipiului Bucureşti, această taxă se stabileşte de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi se face venit la bugetul local al sectorului în a cărui rază teritorială se află amplasată unitatea sau standul de comercializare.
(6) Autorizaţia privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică, în cazul în care comerciantul îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege, se emite de către primarul în a cărui rază de competenţă se află amplasată unitatea sau standul de comercializare.

[ link extern ]

Cititi si normele la acest articol

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alte taxe si impozite CHANEL CHANEL [b]Fata de o firma care desfasoara comert cu amanuntul , la o firma cu activitati de alimentatie (catering ) , exista in plus alte taxe si impozite ... (vezi toată discuția)
Aprobare orar de functionare restaurant deiuta deiuta as vrea sa stiu daca exista o lege care reglementeaza orarul de functionare al unui restaurant, sau este necesara aprobarea lui de catre consiliul local. ... (vezi toată discuția)
Cod caen 5610 sau 5630???????? lore_leyy lore_leyy Buna seara! Am o mare problema ............ Firma F are ca domeniu de actitate ,activitati ce se incadreaza la cod CAEN 5610-restaurante.....mai precis este ... (vezi toată discuția)