avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Alte taxe si impozite
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Alte taxe si impozite

Fata de o firma care desfasoara comert cu amanuntul ,
la o firma cu activitati de alimentatie (catering ) ,
exista in plus alte taxe si impozite specifice care trebuiesc platite?


Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 22:16, 6 Aprilie 2009
Societatile pot sa fie cu impozit pe profit sau impozit micro. Pot sa fie cu TVA sau fara. Un pic cam neclara intrebarea dvs.
Ma refeream la alte taxe specifice activitatii de catering ,
care fata de vanzare cu amanuntul suna ca un serviciu prestat...
Printre altele, trebuie sa aiba contract cu o firma specializata care sa-i colecteze periodic uleiul folosit, contra cost, bineinteles.Si cred ca si taxe de mediu, in functie de ambalajele folosite.In rest nu-mi vine nimic acum in minte ce ar putea plati in plus fata de alte societati.Daca imi amintesc, revin.

CODUL FISCAL - art 268
(5) Comercianţii a căror activitate se desfăşoară potrivit Clasificării activităţilor din economia naţională - CAEN, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 656/1997, cu modificările ulterioare, în clasa 5530 (acum este diviziunea 56 - care include pe langa restaurante si activitatile de catering etc) - restaurante şi 5540 baruri, datorează bugetului local al comunei, oraşului sau municipiului, după caz, în a cărui rază administrativ teritorială se află amplasată unitatea sau standul de comercializare, o taxă pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizaţiei privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică, stabilită de către consiliile locale în sumă de până la 3.000 lei. La nivelul municipiului Bucureşti, această taxă se stabileşte de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi se face venit la bugetul local al sectorului în a cărui rază teritorială se află amplasată unitatea sau standul de comercializare.
(6) Autorizaţia privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică, în cazul în care comerciantul îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege, se emite de către primarul în a cărui rază de competenţă se află amplasată unitatea sau standul de comercializare.

NORME
159^1. (1) Taxa pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizaţiei privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică, prevăzută la art. 268 alin. (5) se datorează bugetului local al comunei, oraşului sau municipiului, după caz, în a cărui rază administrative se află amplasată unitatea sau standul de comercializare, Autorizaţia se emite de către primarul în a cărui rază de competenţă se află amplasată unitatea sau standul de comercializare.
(2) Taxele pentru eliberarea privind desfăşurarea de activităţi de alimentaţie publică, sunt anuale, se stabilesc prin hotărâri ale consiliilor locale, adoptate în condiţiile art. 268 alin. (5) şi art. 288 alin. (1) din Codul fiscal, şi se achită integral, anticipat eliberării acestora, indiferent de perioada rămasă până la sfârşitul anului fiscal respectiv.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coduuri caen si orar de functionare deiuta deiuta vreau sa deschid un SRL-D, alegand codul CAEn 5610. as vrea sa stiu daca exista o lege care reglementeaza orarul de functionare al unui restaurant, sau este ... (vezi toată discuția)
Autorizatie functionare restaurant CalinCosmin CalinCosmin Buna ziua! Am 28 ani student, am deschis un srl cu cod caen pentru restaurant , am obtinut toate autorizatiile , mai putin cea de la primarie , unde mi-au ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru eliberarea autorizaţiei alimentaţie publică keniko01 keniko01 După 5 ani de funcţionare (bar-cod CAEN 5540), acum 2 săptămâni am primit înştiinţare de la primărie că am de plătit retroactiv pe 5 ani taxa pentru ... (vezi toată discuția)