avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatie functionare restaurant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatie functionare restaurant

Buna ziua! Am 28 ani student, am deschis un srl cu cod caen pentru restaurant , am obtinut toate autorizatiile , mai putin cea de la primarie , unde mi-au transmis ca la suprafata pe care o are restaurantul 197m2 (173 utili) ma costa 2000ron. Mi se pare o suma exagerata pentru un acord de functionare. Fiind firma nou infiintata, student, nu se primeste nici o reducere la aceasta autorizatie , sau exista vreo metoda de a ocoli aceasta taxa?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:44, 13 Mai 2017
Taxa este stabilită prin HCL și este conform prevederilor legii( cod fiscal, art 475, alin 3, lit a).
Consultați hotărârea consiliuliu local privind impozitele și taxele locale pe anul 2017 în care sunt stabilite și procedurile și criteriile de acordare a facilităților.
Scutirile acordate trebuie să fie conforme cu prevederile art 476, cod fiscal.

Cod fiscal, art475, alin 3
[ link extern ]

(3) Persoanele a căror activitate este înregistrată în grupele CAEN 561 - Restaurante, 563 - Baruri și alte activități de servire a băuturilor și 932 - Alte activități recreative și distractive, potrivit Clasificării activităților din economia națională - CAEN, actualizată prin Ordinul președintelui Institutului Național de Statistică nr. 337/2007 privind actualizarea Clasificării activităților din economia națională - CAEN, datorează bugetului local al comunei, orașului sau municipiului, după caz, în a cărui rază administrativ-teritorială se desfășoară activitatea, o taxă pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizației privind desfășurarea acestor activități, în funcție de suprafața aferentă activităților respective, în sumă de:

a) până la 4.000 lei, pentru o suprafață de până la 500 m2, inclusiv;

b) până la 8.000 lei pentru o suprafață mai mare de 500 m2.

(4) Nivelul taxei prevăzute la alin. (3) se stabilește prin hotărâre a consiliului local. La nivelul municipiului București, această taxă se stabilește de către Consiliul General al Municipiului București și se face venit la bugetul local al sectorului în a cărui rază teritorială se desfășoară activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul fiscal 2018 buruianaioan buruianaioan Detin activitatea cu CAEN 5520. Aceasta activitate se incadreaza in art. 475 alin. 3 ? citez acest articol din codul fiscal aici- „3) Persoanele a căror ... (vezi toată discuția)
Coduuri caen si orar de functionare deiuta deiuta vreau sa deschid un SRL-D, alegand codul CAEn 5610. as vrea sa stiu daca exista o lege care reglementeaza orarul de functionare al unui restaurant, sau este ... (vezi toată discuția)
Alte taxe si impozite CHANEL CHANEL [b]Fata de o firma care desfasoara comert cu amanuntul , la o firma cu activitati de alimentatie (catering ) , exista in plus alte taxe si impozite ... (vezi toată discuția)