Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile detaliate. M-au ajutat foarte mult.
De asemenea, as dori sa va intreb cum se face repartizarea stagiarului la un tutore, deoarece am gasit mai multe variante de raspunsuri. Este acesta repartizat de catre anevar la un expert care si-a manifestat vointa de a fi tutore sau viitorul stagiar trebuie sa isi gaseasca singur un viitor tutore. In cazul celei de a doua variante, cat timp are la dispozitie stagiarul care a promovat examenul pentru a-si gasi tutorele?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
Rog persoanele care desfasoara activitati de evaluare imobiliara sa ma ajute cu cateva informatii:
1. Stagiatura trebuie sa aiba ca durata obligatorie 2 ani sau se poate efectua intr-un termen minim de 4 luni?
"Art. 15. (1) ANEVAR organizează cel puțin două sesiuni de examinare
pe an pentru finalizarea stagiaturii, respectiv în trimestrul al II-lea şi în
trimestrul al IV-lea al fiecărui an. "
CE inseamna trimestrul II, respectiv IV?
"Perioada de stagiu se încheie cu un examen de finalizare a stagiaturii care va fi susținut în termen de maximum doi ani de la data atribuirii calității de membru stagiar."
"Examenul de finalizare a stagiului
În atenţia persoanelor care au desfăşurat etapa de stagiu practic în baza Regulamentului de derulare şi finalizare a stagiaturii, aprobat prin Hotărârea Consiliului director nr 82/2014
Se pot înscrie la examenul de finalizare stagiu:
membrii stagiari care, la data înscrierii, se încadrează în termenul maximum de 2 ani de la data dobândiri acestei calităţi."
2. Pe perioada stagiaturii, stagiarul poate realiza individual rapoarte de evaluare?Daca da, acestea trebuie sa fie contrasemnate de evaluatorul indrumator(asa mi s-ar parea firesc).
3. Cum ar putea sa obtina evaluatorii contracte? Lichidatorii, executorii trimit adrese in mod corect tuturor evaluatorilor sau de obicei lucreaza cu aceiasi evaluatori?
Va rog sa imi dati sfaturi pertinente, intrucat cursurile reprezinta un efot financiar mare pentru mine si nu am pe nimeni in domeniu la care sa apelez pentru consultanta.
Va multumesc.
multumesc pentru raspuns.Va mai deranjez cu 2 intrebari...
O singura procura este suficienta, daca se stipuleaza in ea ca este pentru cumparare, realizare asigurare si inmatriculare?
Dupa momentul incheierii contractului de C-V, pot circula cu masina, avand in vedere ca nu am asigurare pe numele noului proprietar? Exista vreun termen precum in cazul inamtricularii, adica de 30 de zile(nu sunt sigura ca acesta e termenul).cat pot circula fara asigurare?
Multumesc
Buna ziua. Doresc sa cumpar o masina second hand, pe numele mamei mele. in momentul incheierii contractului de V-C, pentru a incheia contractul am nevoie de procura sau prezenta ei sau pot sa l inchei si singura,completand datele din buletinul mamei?Pentru inmatriculare sunt sigura ca e necesara procura. Dar pentru incheierea asigurarii RCA este necesara procura sau pot sa o fac eu in numele ei fara procura?
Imi puteti da exemple de infractiuni de serviciu prevazute in legi speciale, in afara de legea115/1999, legea 188/1999, legea 161/2003, legea 176/2003. Legea 656/2002 intra in aceasta categorie? Multumesc.
multumesc pentru rabdare si raspunsuri.Dn pacate partea vatamata nui si permite un avocat.Daca trimite o cerere prin care isi retrage plangerea la judecatorie prin scrisoare recumandata,adresata presedintelui instantei sau presedintelui completului,daca ma puteti ajuta d-voastra aici pentru ca nu stiu cui trebuie sa i se adreseze e suficient?Cum as putea sti daca presedintele a luat act de retragerea plangerii?
Capitolul 3 Conditii de fond si forma pentru introducerea plangerii prealabile
3.1.Titularul plangerii prealabile
3.1.1. Persoana vatamata - titular al plangerii prealabile
Intrucat legiuitorul a reglementat institutia plangerii prealabile pentru a ocroti, in primul rand, interesele celui vatamat prin infractiune, dreptul de a introduce plangerea prealabila are un caracter personal si apartine persoanei vatamate.
Dreptul persoanei vatamate de a face plangere prealabila este un drept cu caracter personal, indivizibil si netransmisibil. Dreptul de a face plangere prealabila este personal, putand fi realizat numai de persoana prevazuta de lege. Acest drept nu poate fi transferat altora nici prin acte intre vii, nici prin succesiune. Exercitarea acestui drept poate fi facuta insa, prin mandatar. In acest caz mandatul trebuie sa fie special, iar procura se ataseaza plangerii, dispozitiile art. 222 Cod de procedura penala fiind aplicabile prin analogie.