Salut,
Am o mare problema cu societatea de leasing cu care am incheiate 3 contracte (respesctiv Motoractive). Am ramas evident in urma cu platile aferente tuturor contractelor, nu voit evident ci din cauza mizeriei in care ne aflam " la nivel national "X-(....drept urmare am facut plati partiale mici (ce-i drept, dar le-am facut). Nu am cum sa ajung cu platile la zi, pt ca nivelul disponibilului este mult sub minus, pt ca nici eu nu incasez la randul meu asa cu ar trebui ca sa-mi acopar datoriile curente. Am facut vreo 5 cereri (pana sa ajung in perioada restanta) de restituire a diferentei de taxa de prima inmariculare, si bineinteles ca m-am ales numai cu raspunsuri evazive si nimic concret, mentionez ca le-am spus domnilor de la leasing ca nu doresc taxa faptic, pot sa o opreasca dumnealor in vederea acoperii altor rate scadente. Acum cand intreb de acea diferenta de taxa, bineinteles ca imi spun
nu va putem ajuta pt ca sunteti restant
. ok pana la urma am lasat-o balta, si am zis ca reziliez 2 contracte din cele 3. Toate bune si frumoase sa vedeti in ce conditii:
- predau masina in unul din parcurile lor;
- se face o evaluare tehnica;
-
se intocmeste o factura care va contine cv inspectiei tehnice+30% din valoarea de achizitie a masinii (respectiv vreo 4.500 eur), acest 30% nu este specificat nicaieri in contract in caz de reziliere. ACESTA ESTE VARIANTA AMIABILA ZIC EI DACA NU MA DAU IN JUDECATA.
- si abia dupa ce platesc acesta ultima factura si restanta se poate rezilia contractul.
Intre timp daca eu o pot plati abia peste 5 luni acei 4.500 eur ei vor factura incontinuare...............X-(X-(X-(
NU VA SUNA A CAMATARIE CU ACTE IN REGULA ?
Deci le dau si masina, platesc si din urma, plus inca 30%..........ce amabilitate din partea lor, pe de alta parte eu dupa ce o predau in parclul lor....o pun la vanzare.....
Nu au fost de acord cu nicio varianta amiabila.......am avut ocazia sa predau leasing-ul cuiva care era dispus sa preia cu tot cu restanta mea, am cerut informatia daca as plati-o cu banii jos, nu am primit-o pentru ca aveam restanta.........
In concluzie orice as face AM LUAT CEA MAI MARE TEAPA............
DACA LE PERCEP SI EU PENALIZARI PENTRU NERECUPERAREA TAXEI?
Ce pot sa fac in conditiile astea?