Am achizitionat de curand o masina din anul 1998, 1600 cm3, euro 2, de la o pesoana care a cumparat-o din Spania. Cand a venit in tara in august 2008, a efectuat autenticitatea si RAR in 2008, dar nu a inscris-o pentru ca a trebuit sa plece inapoi (deci a ramas cu nr de Spania). Conform inregistrari si efectuarii RAR-ului in august 2008 as plati o taxa de inmaticulare de vreo 800 eur (spusele celor de la finante Rovinari - de acolo am cumparat masina), dar in faimoasa capitala in care ne aflam, imi incadreaza taxa la 1750 eur. In concluzie eu nu stiu ce sa fac sau ce sa cred. Daca se poate sa ma ajutati cu parerile dumneavostra.
Multumesc
Dupa parerea mea, va trebui sa solicitati RAR eliberarea unui nou certificat de autenticitate (care are valabilitate 60 zile), intrucat cel din 2008 a expirat, dupa care sa va prezentati la Adm. Financiara pentru calculul taxei.
Inmatriculare masina
sympa
Buna ziua!
Mi-am adus masina personala din Spania in Romania si-acum as vrea sa o inmatriculez in Romania tot pe numele meu.Este un Volkswagen Passat din ... (vezi toată discuția)