avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa poluare 2008 si taxa poluare 2010
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa poluare 2008 si taxa poluare 2010

Buna, in 2008 in oct-noi am inmatriculat un vento din 94 platind taxa de poluare de 1000 de lei si RAR-ul aproximativ 300 de lei.
La un vento identic, pe care l-am achizitionat in 2010, am platit RAR-ul cu depreciere 1200 lei,si taxa de poluare 2500 de lei(platita pe 28 ianuarie 2011.)

Nu stiu cum este posibil, doua masini identice sa aibe asa mari diferente de taxe si la rar si la taxa de poluare, culmea in 2010 am avut si depreciere si tot am platit mai mult poluarea.

Intrebarea mea este, daca pot sa-mi recuperez banii pe ambele masini insumand 3500 de lei, numai ca una este platita in 2008,mai am cum sa dau statul in judecata pentru taxa de poluare de atunci ? si am tot citit pe site-uri ca s-au schimbat legile ,si ca acum in 2011 este mult mai dificil sa castig.

A2a masina nu am reusit sa o inmatriculez definitv din lipsa de bani, mai trebuie asigurare placute etc, si mi-ar fi greu din pc de vedere financiar sa platesc un avocat ,si mai si pierd pe deasupra. Sunt din cta, poate sa ma ajute cineva cu inf cerute mai sus, si poate discutam si despre o reprezentare in instanta,daca sunt avocati din cta pe acest site:)
Multumesc anticipat, Giorgiana
Ultima modificare: Duminică, 30 Ianuarie 2011
Giorgiana1986, utilizator
In primul rand nu ati specificat daca masinile sunt SH, inmatriculate anterior in UE sau achizitionate noi din RO. Doar pentru prima categorie se poate restitui taxa de poluare.
Momentan multe instante resping actiunile de recuperare daca nu s-a facut contestatie la decizia de calcul a taxei in 30 de zile. Nu stiu insa exact pe Constanta care este practica momentan.
Masinile sunt cumparate din UE second hand, ambele din aceeasi tara Spania, sa inteleg din spusele dvs ca auto inmatriculat acum 2 ani cu taxa de poluare de 1000 de lei , ar fi mai greu de castigat si recuperat banii pe ea, macar sa reusesc la a2a, dar ce inseamna contestare, este vorba in instanta? sau este vorba de acea cerere care se depune la administratia fiscala prin care se cere anularea taxei,si este ulterior respinsa de catre anaf?(am citit si eu pe net,nu stiu cat de adevarat este ce spun,nu mi-a confirmat nimeni inca)
Contestatie la ANAF impotriva deciziei de calcul.Cititi in partea de jos a deciziei. Ulterior, dupa ce va vine decizia lor o contestati si in instanta.
Parerea mea e ca si a doua taxa nu o mai puteti recupera, din pacate, insa consultati un avocat din Cta pentru a va raspunde exact care e practica acum.
Multumesc pentru raspuns, mie imi place sa cred totusi, ca cel putin pentru taxa pe care am platit-o sapt trecuta de 2500 se mai poate face ceva,si sper sa-mi recuperez banii, multumesc oricum
Daca ati platit-o saptamana trecuta aveti sanse, imi cer scuze, am inteles ca ati platit-o in 2010!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa poluare(auto) danutz01 danutz01 Am introdus in tara , in luna octombrie 2008 un autoturism provenind din Germania.Am platit taxa de poluare si am inmatriculat in Romania ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa poluare Gabriella28 Gabriella28 Buna ziua!Fratele meu are o masina E2 de inmatriculat, cumparata din Germania. Conform deciziei de calcul eliberat de ANAF, a platit 1764 lei taxa poluare. ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare platita in 2011 mai este valabila? LILI25 LILI25 Am cumparat o masina cu taxa de poluare platita in 2011. La serviciul inmatriculari mi-a fost respin dosarul pe motiv ca taxa nu este platita pe numele meu. ... (vezi toată discuția)