avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate socrates1

Activitate socrates1

Deci sa inteleg ca: oricine poate construi un bloc cu 100 de apartamente daca are autorizatie si da spaga acolo unde trebuie si apoi poate trage teapa "fraierilor" clienti de buna credinta pentru ca nu exista legi care sa-l oblige sa faca o treaba de calitate?!? Sau sa inteleg ca nu am postat in sectiunea potrivita si de aceea nu se poate pronunta nimeni pentru ca nu are expertiza necesara?
Vad ca nu sunt raspunsuri.

Incerc sa explic pentru a ma face inteles: doresc sa stiu caror legi trebuie sa se supuna o persoana fizica care construieste un bloc de locuinte pentru vanzare. Ce garantie trebuie sa ofere "clientilor"? O persoana fizica are dreptul sa construiasca 300 de apartamente si sa le vanda? Nu exista legi care sa reglementeze aceasta situatie?
De exemplu: in cazul in care apar probleme cu cladirile dupa o perioada de timp, singura cale de atac a noilor proprietari este sa actioneze in judecata vanzatorul. Aceasta cale este foarte anevoioasa si de lunga durata. Daca punem la socoteala si faptul ca exista 300 de pagubiti dintr-un foc, este clar ca nu vor putea fi despagubiti de un dezvoltator persoana fizica.
Ar trebui sa existe un control din partea unei organizatii a statului care sa reglementeze aceste situatii pentru a nu crea prejudicii societatii. Deci, exista astfel de legi si masuri de control in acest domeniu? Daca da, va rog sa-mi dati o trimitere la litera de lege. Va multumesc.
Buna ziua. va rog sa ma indrumati unde pot gasi legea care reglementeaza drepturile si obligatiile unui dezvoltator imobiliar persoana fizica. Va multumesc.
Răspuns la discuția Problema inchidere hol de bloc
Va dati seama ca nu intentionez sa "tulbur nici o apa". Incerc doar sa ma informez ca sa stiu cum stau. Acea bucata din hol nu am abuzat de ea pentru ca... ci doar din motivul ca, modificand pozitia usii de intrare mi-am usurat oarecum accesul in apartament. Pe langa asta holul apartamentului fiind foarte mic din constructie, am castigat un loc in care sa-mi pun cuierul :)
Răspuns la discuția Problema inchidere hol de bloc
Este vorba de "darea in folosinta a holului din fata usi de acces pe toata durata constructiei". Ce este drept nu specifica si acordul inchiderii acestui hol nici suprafata exacta (mp).
Răspuns la discuția Problema inchidere hol de bloc
Multumesc.... Insa dezvoltatorul nu cred ca a fost de buna credinta. Am cazut undeva la mijloc din... Sper sa o rezolv cumva... Sper ca pana la urma vecinii sa inteleaga ca nu a fost rea vointa.... Sper ca judecatorul sa dea rezolvarea in favoarea mea. In fond nu este prevazut in lege pe ce suprafata esti proprietar de fapt. Scrie in contract pe cat din suprafata esti proprietar dar nu si care anume.
Răspuns la discuția Problema inchidere hol de bloc
Multumesc pentru raspuns. Din pacate printre proprietari se gaseste de obicei unul care sa nu fie de acord din motive subiective. Am sa vad cum reusesc sa rezolv situatia daca nu cel mai probabil va trebui sa fiu dat in judecata pentru eliberarea spatiului.
Răspuns la discuția Problema inchidere hol de bloc
Asa-i, ati inteles bine. Propietarul vilei (bloc) a construit mai multe apartamente in aceasta casa si apoi le-a vandut. La momentul in care am achizitionat eu apartamentul nu vanduse nici 50% din spatii. In acel moment mi-a facut contractul de folosinta pe hol fiind proprietar majoritar. Intre timp situatia s-a schimbat si dupa ce a vandut si restul apartamentelor a aparut situatia pe care am descris-o in primul post.
Trebuie sa precizez ca apartamentul meu avea usa de intrare pe lateralul coridorului. Din acest motiv am vrut sa inchid holul cu 30cm mai in fata de usa mea de intrare si acum am usa de intrare chiar in capatul coridorului.
Am achizitionat cu mult timp in urma un apartament a carui usa de intrare se afla in capatul coridorului (holului) de acces. Propietarul blocului in care se afla apartamentul mi-a dat voie la acel moment sa inchid holul cu 1m mai in fata pana in usile celorlalte doua apartamente de pe coridor insa nu mi-a intabulat si acest spatiu. Insa ca proprietar a imobilului mi-a dat in schimb un act la notar prin care imi dadea in folosinta acest hol de 2mp pe toata durata constructiei. Timpul a trecut si proprietarul a vandut si celelalte apartamente. Acum apare problema ca vecinii s-au "trezit" ca au fost furati de acest spatiu si-mi cer sa demontez usa si sa eliberez holul. Trebuie sa precizez ca acest hol nu ma deserveste decat pe mine fiind calea de acces in propriul apartament si nu incomodeaza cu nimic accesul pe celelalte proprietati. Sunt si eu proprietar pe cota parte din spatiile comune. Imi pot sustine in justitie acest drept? Merita sa intentez o astfel de actiune pentru a-mi pastra spatiul care la un moment dat mi-a fost dat si garantat ca imi va ramane in folosinta pe toata durata constructiei? Va multumesc.
Martori ar fi atat din partea mea cat si din partea lui dar acestia nu au fost consemnati in declaratie.
Mai am o intrebare: in instanta sunt valabile inregistrarile audio/video? Daca am inregistrata convorbirea si momentul in care neaga necesitatea unui alt drum la notar, ma ajuta in caz de ceva? Martorii prezenti in incapere pot fi citati, dar daca sunt unul de o parte si celalat de cealalta parte cum iese treaba? Nu ma astept la astfel de probleme dar intreb pentru linistea mea. Multumesc.