Buna ziua. va rog sa ma indrumati unde pot gasi legea care reglementeaza drepturile si obligatiile unui dezvoltator imobiliar persoana fizica. Va multumesc.
Incerc sa explic pentru a ma face inteles: doresc sa stiu caror legi trebuie sa se supuna o persoana fizica care construieste un bloc de locuinte pentru vanzare. Ce garantie trebuie sa ofere "clientilor"? O persoana fizica are dreptul sa construiasca 300 de apartamente si sa le vanda? Nu exista legi care sa reglementeze aceasta situatie?
De exemplu: in cazul in care apar probleme cu cladirile dupa o perioada de timp, singura cale de atac a noilor proprietari este sa actioneze in judecata vanzatorul. Aceasta cale este foarte anevoioasa si de lunga durata. Daca punem la socoteala si faptul ca exista 300 de pagubiti dintr-un foc, este clar ca nu vor putea fi despagubiti de un dezvoltator persoana fizica.
Ar trebui sa existe un control din partea unei organizatii a statului care sa reglementeze aceste situatii pentru a nu crea prejudicii societatii. Deci, exista astfel de legi si masuri de control in acest domeniu? Daca da, va rog sa-mi dati o trimitere la litera de lege. Va multumesc.
Deci sa inteleg ca: oricine poate construi un bloc cu 100 de apartamente daca are autorizatie si da spaga acolo unde trebuie si apoi poate trage teapa "fraierilor" clienti de buna credinta pentru ca nu exista legi care sa-l oblige sa faca o treaba de calitate?!? Sau sa inteleg ca nu am postat in sectiunea potrivita si de aceea nu se poate pronunta nimeni pentru ca nu are expertiza necesara?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Granituire
AlinaMitea
O casa cu etaj si teren,la parter apartamentul meu iar -la etaj un apartament al surorii.
Ap de la etaj este vandut altcuiva desi la iesirea din indiviziune ... (vezi toată discuția)