Revin dupa mult timp,deoarece,de abia astazi am primit o rezolutie de scoatere de sub urmarire penala.Pe scurt: In anul 2009 am facut o plangere impotriva unei firme care a construit doua magistrale gaz pe doua proprietati ce detin,cu o autorizatie emisa de primarie.Autorizatie ce am anulat-o in instanta,fiind ilegal eliberata.Fata de plangerea mea,Parchetul a dispus NUP.Am atacat in instanta rez prim proc.si am castigat si in recurs.Parchetul a dat din nou NUP.Am atacat din nou si am desfiintat rez proc.Instanta a trimis dosarul la procuror,pentru inceperea urmaririi penale.Dar,asa cum am aratat Parchetul a dat scoatere de sub urmarire penala,cu drept de plangere conf.art.278 c.pr.p. In felul acesta am ajuns de unde am plecat.Este clar ca nu pot face nimic.Castig in instanta,Parchetul se opune,si tot asa.Nu stiu ce sa fac.Nu pot ataca la CEDO,nu stiu daca in aceasta faza pot cere stramutarea cauzei.Recuzarea procurorului este inutila,deoarece,procurorul de caz side sedinta,fac ceea ce la spune prim procurorul.Dupa cum am spus,in spatele afacerii este Gh. Falca primar de Arad,si fin al lui Basescu. . In alta ordine de idei,dar legat de aceiasi problema,pentru daune am chemat in judecata Primaria,care a eliberat autorizatia,si solicitantul,adica CNADNR-ul.Deoarece firma constructoare,adica cea impotriva careia am facut mai sus amintita plangere penala a solicitat in instanta insolventa,instanta a dispus,suspendarea cauzei.Doresc sa atac in instanta aceasta dispozitie,dar nu stiu care este forma (recurs,contestatie)deoarece statul roman,pe care l-am chemat in judecata nu este inca falimentar.Sau cel putin nu recunoaste acest lucru.Firma constructoare a fost doar angajata sa execute o lucrare. . Va rog sa ma lamuriti ce sa mai fac. Va multumesc.
Nu stiu cine sunteti dumneavoastra,dar observ ca ca nu argumentati concret nimic.Evitati sa raspundeti strict la ceea ce intreb,ma contraziceti doar,si in mod elegant ma faceti mincinos.Adica eu aduc acuzatii nefondate ITM. Pentru ca nu ma puteti contrazice argumentat pe lege,spuneti doar ca parerile mele nu sunt in regula,ca sa ma exprim colocvial "pentru unii muma pentru altii ciuma"voi renunta a mai purta un dialog steril din care nimeni nu are de invatat decat faptul,ca si dumneavoastra sunteti de acord cu abuzurile si inechitatile sociale.Inainte de asta ca sa va dovedesc ca nu spun minciuni va informez pe dumneavoastra si in special pe cei ce urmaresc aceasta discutie. In luna noiembrie 2011 mi-a fost desfacut CIM disciplinar.(am castigat contestatia).Am sesizat ITM prin LARDO. V a informez ca doar la insistentele mele,nu dupa 30 zile ci dupa trei luni am primit un raspuns ca in urma verificarilor nu s-au constatat nereguli.Aceasta prin adresa trimisa catre LARDO cu nr.16366/1/28.12.2012.Precizez ca aceasta a fost trimisa prin fax la insistentele mele in 27.12.2012.Dupa o lunga corespondenta la fel de infructuoasa ca si aceasta,am inaintat doua petitii la Ministerul Muncii.Doar in urma acestora si a altei adrese pe care am inaintat-o catre ITM,cu nr.5832/22.03.2012,mi se raspunde,prin adresa nr.5832/20.04.2012 ca: evident o minciuna,pentru ca inca nu castigasem contestatia,nafiind angajat nu puteam sti daca e adevarat sau nu urmatoarele:
"din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca,locurile de munca (inclusiv vestiarele) sunt prevazute cu dotari in conformitate cu legislatia in vigoare) in acest sens a se vedea prevederile Hot nr.1091/2006 care prevede ca vestiarele trebuie prevazute cu dulapuri,dulapuri care nici in ziua de astazi nu au fost aduse.Muncitorii,fiind doar muncitori nu au nevoie de conditii omenesti,ei pot fi discriminati.Dar am uitat asta nu este discriminare pentru ca dumneavoastra sunteti dumneavoastra si eu sunt eu.Eu trebuie doar sa produc,pentru ca altii sa aibe si sa imparta dreptatea.Noi nu avem acelasi angajator.Si mai spune in continuare acest onest ITM :
" Pentru alte neconformitati gasite fata de prevederile legislatiei in vigoare au fost aplicate sanctiuni contraventionale si masuri pentru remediere"
Dar parca inainte de a sesiza Ministerul Muncii totul era OK.
Si pentru ca ei isi fac mereu datoria,si verifica respectarea legalitatii,de vreo doua luni nu primim materiale igienico sanitare.Dar am inteles ca noi suntem noi si altii sunt altii.
Mai mult desi legea din nou legea arz-o focul prevede ca in perioadele de intrerupere a activitatii firmei din vina angajatorului,muncitorii vor fi platiti cu 75% din salar,la firma unde lucrez eu muncitorii (mai putin eu) trebuie sa recupereze aceste ore.Ei au lucrat si inperioada de canicula 10 ore au fost platiti 8 ore,daca am fost bine informat ca oamenii se tem sa vorbeasca despre asta,iar orele plus,le capata in perioada de stagnare.
Va rog sa ma lamuriti ca asa e corect,ca nu inteleg eu legea care e atat de buna.!
Poate nu am fost destul de explicit.Am inaintat doua plangeri penale aproape identice.Una indreptata impotriva firmei de constructii care a executat o lucrare de constructie magistrale gaz pe proprietatile ce detin(livada)care s-a definitivat cu trimiterea in judecata,si alta in care parati sunt seful de santier si doi muncitori,pentru motivul ca: nu au respectat priectul,au construit si pe proprietatea mea care nu era inclusa in proiect,au produs pagube plantatiei,si au distrus semnele de hotar(circumstanta agravanta)Am contestat in instanta rez prim proc. am castigat,dar parchetul a dat din nou NUP. Am contestat din nou instanta,si am cerut desfiintarea rezolutiei.In momentul in care nu eram in sala,aflandu-ma in alta sala unde am avut cealalta cauza care s-a admis,judecatorul a luat cauza,eu nefiind in sala,a fixat alt termen.In aceste conditii fiind absent de la dezbateri,obligatopriu trebuia sa fiu citat,lucru ce nu s-a intamplat.In ace4ste circumstante,s-a judecat in lipsa mea si mi-a fost respinsa cererea.Am facut contestatie in anulare pentru ca nu s-a respectat procedura de citare,contestatie ce mi-a fost respinsa.In aceasta cauza mai am cala de atac la vreo instanta in Romania?
Pentru ca nu le stiu pe toate,am facut si cerere de recuzare,dar am solicitat unei instante superioare adica,Judecatoriei Timis,recuzarea parchetului.Am inteles ulterior ca nu se poate recuza institutia ci doar o persoana.Problema e ca independenta procurorului este "sublima dar lipseste cu desavarsire" Drept dovada ca a trebuit sa atac in instanta rez. prim.proc.Si procurorul de caz si cel de sedinta asculta de dispozitiile sefului.Este o situatie fara iesire.In plangerea impotriva rez. prim proc pe care am atacat-o cu contestatie in anulare,ce mi-a fost respinsa,mai am vreo cale de atac in tara?
Am fost nevoit sa intrerup,dar continui,si va informez ca: Lucrarea a costat aproape patru mil.euro.In aceasta suma erau prevazute si despagubirile proprietarilor.Deoarece marea majoritate a banilor au fost insusiti ilegal de constructor,am solicitat Parchetului sa afle ces-a intamplat cu banii cine i-a....luat. Raspunsul a fost ca: daca vreau bani,sa solicit printr-o actiune civila. Am sesizat DNA Bucuresti.Acestia au trimis petitia mea la DNA Timis.Acesta a spus ca nu e de competenta lor.!!! Impotriva Parchetulyui Lugoj,respectiv a modului de solutionare a plangerilor subsemnatului,am trimis o pangere,cui credeti?- Inspectiei Judiciare.Aceasta s-a debarasat de aceasta si a trimis-o spre COMPETENTA solutionare a Proc.Gen. al Parch.de pe langa Curtea de Apel Timis. Acesta implicat si el in chestia asta,deoarece cu ceva timp in urma a dat NUP,in plangerea ce am inaintat-o impotriva primarului de Lugoj pentru ca a emis o autorizatie in mod ilegal si impotriva sefului Politiei Lugoj,deoarece a refuzat sa opreasca efectuarea acestei lucrari ilegale. Normal ca in urma "controlului cmpetent" s-a constatat ca au fost respectate intru totul prevederile legale,si restul.....Ma mir ca INCA nu m-a asteptat nimeni la colt de strada .Am mai facut plangere penala impotriva ITM Timis pentru neglijenta si abuz in servici,nu am primit nici un raspuns.Sunt obligat sa mai pun presiune.
Sunt un luptator! Daca toti ar fi ca mine,alta ar fi situatia in Romania. Am cateva procese pe rol.Sunt obisnuit.Dar spre deosebire de un avocat,care daca castiga sau nu,pentru mine nu e tot una,stresuleste imens.Nu stiu cat voi rezista.Am omis sa precizez,ca dupa doua contestatii a rez.prim proc,dupa ce am castigat in apelul initiat de Parchet,acesta a dat din nou NUP,si cerut desfiintarea rezolutiei.Mi-a fost admisa cererea.(e vorba de prima plangere pen.cea indreptata impotriva firmei).Acum dos.este la Parchet.Ma tem ca acelasi Parchet care s-a opus cu vehementa trimiterea in judecata a faptuitorilor v-a intocmi un rechizitoriu solid.Ce as putea face ca un alt parchet respectiv politie sa se ocupe de caz.Politistulde fapt mi-a spus(agent)ca propunerea lui de NUP a fost dictata de procuror,ca prima data a auzit de tulburare de posesie.In aceiasi situatie ma aflu cu firma unde lucrez,si am facut plangere ptr. abuz in serviciu dupa ce am castigat in apel contest. la decizie de concediere.Am castigat la 278 CPP.Repet . Ce pot face ca aceste cauze sa fie solutionate de alte institutii decat cele ce au dat initial NUP ?
Ca un muncitor necalificat ce sunt,va spun ca legea nu poate obliga in plus fata de prevederile legale. Nicidecum fiecare angajator isi face propriile legi.Cu toate ca practic cam asa se intampla,si asta deoarece ITM nu isi fac datoria.Mai mult invata angajatorii sa eludeze legea.Iar ceea ce am spus despre analogia legii,se refera la legile speciale (facute pentru unii in detrimentul altora)si legile generale.Si am mai spus ca o clauza favorabila dintr-o lege speciala se recomanda a se aplica daca este posibil si necesar,intr-o lege generala.Si nu vad de ce nu ar fi posibil si mai ales necesar.Asta in virtutea faptului ca in fata legii (cel putin teoretic)toti sunt egali.
In baza unei aut.de constr.pe care am anulat-o in instanta,o firma a exacutat o constructie montare a doua magistrale gaz pe doua ptoprietati ce detin in extravilan,fara a fi expropriat,despagubit,fara acordulmeu si inlipsa mea.Am depus initial o plangere penala impotriva firmei,iar mai apoi una impotriva sefului de santier si a doi muncitori executanti.Avocata mi-a spus ca sunt interese mari si e vorba de bani multi,asa ca am fost nevoit sa ma reprezint singur.Avand in vedere ca in spatele firmei se afla primarul de Arad G.Falca,unii spun chiar ca ar fi firma lui,Parchetul a dat fara numar NUP. Intr-un final am desfiintat in instanta rez. prim proc.in prima plangere.La cea de a doua,(trebuie sa precizez aici ca ambele s-au judecat in aceiasi zi la doua instante si doua sali diferite.Judecandu-ma de trei ani sunt cunoscut si de tata judecatorilor.Asa stand lucrurile,in timp ce ma aflam in tr-una din sali,in sala unde eram lipsa s-a strigat peste rand cauza si nefiind acolo s-a dat un termen.Acest termen trebuia sa mi se comunice prin citatie.Nu am fost citat,si neprezentandu-ma mi-a fost respinsa cererea de desfiintare a rezol .prim proc.Paratii nu s-au prezentat niciodata <prietenii stiu de ce>.Am inaintat contest. in anulare.Mi-a fost respinsa.Am invocat faptul ca nu am fost citat.Dupa stiinta mea doar o plangere la CEDO ar mai fi posibila.Poate o plangere pentru obstructionarea dreptului la justitie.
Totusi se spune ca: anlogia legii atat de la general la particular cat si de la particular la general trebuie aplicata daca este necesar si posibil. Drept care intreb: de ce nu ar fi necesar ca toti angajatii sa se bucure de aceleasi drepturi,si de ce nu ar fi posibil acest lucru ? Art.1 lit. g din leg.62/2011 prin termenul de angajat,defineste atat salariatul din sect.privat cat si pe cel din sect.public.Toate aceste subiecte se afla in raporturi tipice de munca.Si intreb din nou: de ce atunci,cei din sect. privat de regula productivi sa suporte din produsul muncii lor,privilegiile celor ce se bucura de legi speciale.Toti acestia neproductivi.Cum ramane atunci cu egalitatea de sanse si tratament,egalitatea in drepturi.Sunt unii mai egali decat altii?
Din moment ce unele categorii socio -profesionale,beneficiaza de acest spor,desi in fisa postului precizeaza ca trebuie sa fiu rezistent la stres,adica recunoaste ca muncesc in conditii de stres,faptul ca eu nu il primesc in conditiile legii nu constituie discriminare?Si ma refer la prevederile Constitutiei,si leg.137/2000,care se refera la prevenirea si sanctionarea oricaror forme de discriminare.mai spune codul muncii ca salariatul nu poate renunta la la drepturile conferite prin lege asa cum nici CIM sau CCM nu poate contine prevederi contrare cu cele prevazute in legislatie sau CCMUN,care are rang de lege.