avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters274040

Activitate ContSters274040

Răspuns la discuția tentativa de omor
va multumesc frumos!
Sunt constituit parte civila in acest proces, care se dezbate de aproximativ jumatate de an. In momentul in care acest proces penal a fost intentat de catre autoritati, partea vatamata mai are drept de a depune plangere dupa o perioada si a deschide un nou proces direct, paralel cu cel intentat de catre domnii procurori?
Daca acest fapt nu este posibil, poate partea civila sa declare nemultumirea si sa ceara marirea pedepsei in procesul existent ?
Va multumesc pentru atentie.
Nu a fost rutier ci am fost injunghiat, pentru ca mi-am cerut scuze ca am cazut peste el. Procurorii s-au autosesizat si au intentat acest proces, eu m-am constituit doar parte civila. Deci daca ma voi duce la cealalta infatisare unde se judeca el pe penal, la care a facut recurs voi fi luat in seama, in sensul ca trebuie sa ma constitui la inceputul procesului in fata onoratei instante? probabil nu ma vor cita la prezenta.. chiar am nevoie de siguranta raspunsului de asta am mai explicat odata.
Inculpatul este si recidivist, a fost implicat intr-un scandal cu o alta persoana in trafic, provocand-o cu diferite injurii, aceasta la atacat si ca raspuns inculpatul l-a impuscat cu un pistol cu aer comprimat primind doar 4 luni cu suspendare. Iar acum cere recurs pentru pedeapsa minima care a primit-o pentru tentativa de omor, scazandu-i si o treime din aceasta, adica ramane cu 5 ani din care practic face 3. ori eu nu prea sunt de acord...
Buna ziua, sunt implicat intr-un proces pentru tentativa de omor, ca victima.
Inculpatul nu are nimic pe numele lui, ca bunuri materiale si nici conturi bancare. ce sanse am sa imi recuperez banii cheltuiti de mine pentru recuperare pentru interventiile chirurgicale, cheltuielile de judecata si cele morale?
Inculpatul este sub stare de arest, iar parintii lui dispun de bunuri si creante.
Se poate face recuperarea de la acestia?
Am inteles ca ar exista si un cont al Ministerului Justitiei din care se pot recupera banii, cum trebuie procedat?
Daca respectivul a facut recurs la procesul penal si nu am fost citat, daca ma prezint voi fi luat in seama ?