avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate andreeeana

Activitate andreeeana

Buna ziua!
Va rog mult sa ma ajutati!!!
O persoana fizica, adulta, cu handicap accentuat, are voie sa primeasca donatii, redirectionarea impozitului pe profit, de la persoanele cu venituri impozabile?
Ma refer la impozitele pe profit (de 2% persoane fizice si 20 % din impozitul pe profit al persoanelor juridice, sau/ si donatii printr-un contract?)
Este legal acest lucru? Daca da, unde se pot incheia contracte de donatii , formulare etc, De unde poate incepe demersurile aceasta persoana?
Sunt contracte cadru pentru donatii? Pot dona si cei din familie?

MENTIONEZ- Persoana respectiva are nevoie de o masina pentru a se deplasa mai usor, poseda permis auto.

Va rog mult sa ma lamuriti si sa ma ajutati!!!

O zi buna!
Cu stima,
Andreea
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva detalii. Am intrat in CCC din 30 Ianuarie 2018, pentru perioada de 2 ani. Inainte de a intra in CCC, primeam de la angajator 2 salarii intregi pe an ( un salariu prima de concediu si al 13 lea salariu). In Decembrie am primit doar jumatate din al 13 salariu ''deoarece nu sunt in campul muncii'', desi nu am vazut scris nicaieri aceste conditii. Exista vreun cadru legal sa pot cere/beneficia de aceste prime si in perioada de CCC? Imi afecteaza cumva indemnizatia pentru crestere copil? Exista vreun plafon financiar maxim? Se poate sa iau in acelasi timp si indemnizatia si primele de la serviciu? Pentru aceste prime, primite in CCC, ce impozite se platesc? Va multumesc pentru raspuns!
Discuție Concediul CCC
Bună ziua. Sunt în CCC, din 30 Ianuarie 2018, ptdoi ani. Vreau sa încep, demararea unei Societăți START_UP, Împreună cu sotul. În calitate de administrator,fara venit (legal eu ma voi ocupa de toate documentele) . Pot, legal sa ma ocup de tot ce inseamna i fiintarea unei firme cu fonduri nerambursabile? Sau pot ca asociat? Mulțumesc anticipat
Buna ziua. Va rog mult, spuneti-mi daca sotul mai are dreptul la cele 5 zile lucratoare libere de la stat si pt nasterea celui de-al doilea copil. Mentionez, a avut 5 zile libere la prima nastere, fara prelungirea de 10 zile pt cursul de puericultura. Daca da, in baza carei legi? Va multumesc mult.
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
buna ziua, in perioada februarie - aprilie nu a avut niciun venit. nu a gasit de lucru. contractul ei este de la 1 septembrie. va multumesc si va doresc SARBATORI FERICITE.
Cu stima, andreeeana
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti, daca o mamica ( invatatoare la clasa zero) are contract de munca incepand cu 1 Septembrie si naste la sfarsitul lunii Ianuarie ce drepturi are? Are dreptul la concediu pre/posnatal si indemnizatie pentru concediu crestere copil? va multumesc anticipat,
Andreeea