avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima de concediu si al 13- lea salariu in perioada de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima de concediu si al 13- lea salariu in perioada de CCC

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva detalii. Am intrat in CCC din 30 Ianuarie 2018, pentru perioada de 2 ani. Inainte de a intra in CCC, primeam de la angajator 2 salarii intregi pe an ( un salariu prima de concediu si al 13 lea salariu). In Decembrie am primit doar jumatate din al 13 salariu ''deoarece nu sunt in campul muncii'', desi nu am vazut scris nicaieri aceste conditii. Exista vreun cadru legal sa pot cere/beneficia de aceste prime si in perioada de CCC? Imi afecteaza cumva indemnizatia pentru crestere copil? Exista vreun plafon financiar maxim? Se poate sa iau in acelasi timp si indemnizatia si primele de la serviciu? Pentru aceste prime, primite in CCC, ce impozite se platesc? Va multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2018
andreeeana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:40, 6 Iulie 2018
OUG 111/2010
art.16
.......
(3) Prin excepție de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizației pentru creșterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptățită se află în una sau mai multe dintre următoarele situații:
a) primește diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creșterea copilului, altele decât cele rezultate din desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima cu contract suspendat ccc buburucea buburucea Buna, sunt in concediu de ingrijire copil din Iulie. In decembrie angajatorul doreste sa imi dea al 13-lea salar ( conform contractului colectiv de munca) plus ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere si ingrijire copil Florina18 Florina18 Se poate obtine si indemnizatia lunara de crestere copil si salariu in acelasi timp? La ce fel de venituri se refera- OUG 111/2010 art 16 (3)Plata ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca in perioada cic Ney_spark Ney_spark Buna ziua. Actualmente sunt in concediu de crestere si ingrijire copil (din sept 2018). Angajatorul mi-a propus incheierea contractului de munca, prin ... (vezi toată discuția)