avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima cu contract suspendat CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima cu contract suspendat CCC

Buna, sunt in concediu de ingrijire copil din Iulie. In decembrie angajatorul doreste sa imi dea al 13-lea salar ( conform contractului colectiv de munca) plus o prema ( in contractul colectiv de munca este stipulat ca premele se dau pe baza performantelor ). As putea sa primesc aceasta prema avand in vedere ca eu am fost din Ianuarie pana in Iunie in concediu medical si apoi am intrat in ingrijire copil? O sa mi se suspende indemnizatia ? Prema plus al 13-lea salar ar depasi suma de 5000 ron. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 15 Decembrie 2016
Nu se suspenda plata idemnizatiei daca primiti acea prima.

OUG 111/2010
art.16
....
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:

a) primeşte diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale 2008 in cazul in care sunt in concediu crestere copil carmen_marcela carmen_marcela Sunt in concediu crestere copil pana la 2 ani incepand cu data de 06.10.2008 (contract de munca suspendat). In cadrul firmei unde lucrez acum se plateste ... (vezi toată discuția)
Prima de concediu si al 13- lea salariu in perioada de ccc andreeeana andreeeana Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva detalii. Am intrat in CCC din 30 Ianuarie 2018, pentru perioada de 2 ani. Inainte de a intra in CCC, primeam de la ... (vezi toată discuția)
Al 13 lea salar - cic denisa_22 denisa_22 Buna ziua, Ma aflu momentan in Concediu de ingrijire a copilului, dar in 2013 am lucrat 2 luni de zile. Apoi am intrat in concediu prenatal. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)