avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii drepturi salariale 2008 in cazul in care sunt in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

drepturi salariale 2008 in cazul in care sunt in concediu crestere copil

Sunt in concediu crestere copil pana la 2 ani incepand cu data de 06.10.2008 (contract de munca suspendat). In cadrul firmei unde lucrez acum se plateste "bonusul salarial" in functie de performanta pentru anul 2008, un fel de al 13-lea salar pentru anul precedent. Mi s-a comunicat ca avand contractul de munca suspendat temporar nu exista cadru legal pentru a-mi fi virat bonusul aferent perioadei lucrate pana la intrarea in concediu de maternitate (01.06.2008), cu toate ca valoarea acestuia a fost calculata. Va rog sa ma ajutati, daca cunoasteti vreo modalitate prin care sa imi poata fi virati banii.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 23:24, 4 Martie 2009
actiune prin care solicitati plata drepturilor salariale
Ce intelegeti prin "actiune" si unde trebuie inaintata? Multumesc.
Daca e vorba de al 13-le salariu il luati fara nici o problema, ar fi absurd sa se astepte 2 ani pana va intoarceti din cic. Oricum e vorba de un "premiu" pentru perioada in care ati fost in activitate si nu pentru zilele lucrate acum (conf. unui pontaj) Nu aveti nevoie de nici o "actiune" - nu stiu ce ar putea reprezenta acest lucru.Nu inteleg ce baza legala au nevoie pentru a va achita acest drept. Suspendarea c.i.m. a survenit ulterior perioadei pentru care se calculeaza al 13-lea salariu:deci...care-i problema lor?
In legatura cu premiul de 2% sau alte premii pe care firma doreste sa le acorde, ramane la latitudine angajatorului sa va acorde sau nu.
Da este vorba despre al 13-lea salar, care la noi in firma se acorda in functie de performanta, pe baza unui punctaj si care se numeste "bonus salarial" pentru anul precedent. Mi-a fost calculata valoarea acestui bonus pentru cele 5 luni lucrate inainte de a intra in concediul pentru sarcina si lehuzie dar mi s-a spus ca avand contractul de munca suspendat nu se poate face aceasta plata pana la data reluarii raporturilor de munca, adica iulie 2010 (teoretic cel putin). As vrea sa stiu cum se poate face aceasta plata, pentru ca nu imi este deloc indiferent daca primesc acesti bani in martie 2009 sau in iulie 2010. Multumesc.
Cel de-al 13-lea salariu il primiti aferent perioadei lucrate in 2008 ... se poate face plata si in situatia in care c.i.m. sua raportul de serviciu este suspendat

Alte discuții în legătură

Prima cu contract suspendat ccc buburucea buburucea Buna, sunt in concediu de ingrijire copil din Iulie. In decembrie angajatorul doreste sa imi dea al 13-lea salar ( conform contractului colectiv de munca) plus ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitatea incasarii indemnizatiei crestere copil cu un venit obtinut pentru anul anterior intrarii in concediu de crestere copil mihaela iorga mihaela iorga Buna ziua.Am intrat in concediu de crestere copil in data de 08.03.2011.Compania la care lucrez ofera un bonus anual , pentru anul precedent-in acest caz 2010, ... (vezi toată discuția)
Al 13 lea salar - cic denisa_22 denisa_22 Buna ziua, Ma aflu momentan in Concediu de ingrijire a copilului, dar in 2013 am lucrat 2 luni de zile. Apoi am intrat in concediu prenatal. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)