avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Al 13 lea salar - CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Al 13 lea salar - CIC

Buna ziua,

Ma aflu momentan in Concediu de ingrijire a copilului, dar in 2013 am lucrat 2 luni de zile. Apoi am intrat in concediu prenatal. Intrebarea mea este: ar trebui sa primesc al 13 lea salar proportional cu lunile lucrate?Se iau si lunile de prenatal/postnatal in calcul? Sau din moment ce contractul imi este suspendat, nu mai am dreptul la al 13 lea salar?

Multumesc si o zi buna,
Denisa
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 19 Decembrie 2013
Buna seara,
daca contractul d-voastra este suspendat pt. ingrijire copil, cum sa beneficiati?
Eventual puteti primi suma cuvenita pt. cele doua luni lucrate in 2013 la reintoarcerea din CIC.
Codul Muncii prevede :
art.49
.....
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
...

OUG nr.111/2010:
art.18 (3) Plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în situaţia în care beneficiarii acestei indemnizaţii primesc diverse sume în baza legii, contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu. ..

Prin urmare, puteti primi cel de-al 13-lea salariu chiar daca sunteti in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima cu contract suspendat ccc buburucea buburucea Buna, sunt in concediu de ingrijire copil din Iulie. In decembrie angajatorul doreste sa imi dea al 13-lea salar ( conform contractului colectiv de munca) plus ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale 2008 in cazul in care sunt in concediu crestere copil carmen_marcela carmen_marcela Sunt in concediu crestere copil pana la 2 ani incepand cu data de 06.10.2008 (contract de munca suspendat). In cadrul firmei unde lucrez acum se plateste ... (vezi toată discuția)
Venituri suplimentare in timpul concediului prenatal Anasl Anasl Buna ziua, As dori sa va intreb daca am voie sa primesc de la angajator venituri in perioada de 126 de zile concediu prenatal si postnatal? Ma refer la ... (vezi toată discuția)