Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri ! Azi e ziua cea mare, vom semna contractul . Aseara ne-a aratat cineva un contract incheiat cu ei acum vreo 2 luni, si se specifica " eu cumparatorul, ma oblig sa nu fac modificari asupra fatadei blocului si sa nu execut lucrari de inchidere a balconului " . Nu scrie nicaieri ce se intampla daca chiar face asta . Dar, mai mult ca sigur, au facut demersurile necesare sa nu ne fie aprobate niciunuia acest lucru, cand ajungem la aprobarea la Primarie .
Pai nu prea mai am cum sa nu fiu de acord, Cumpar prin Prima casa, si am asteptat atata sa ajung la momentul asta al semnarii contractului. Doar ca mi se pare nedrept sa se "negocieze" un asemenea aspect important, in functie de persoana . Ori e la fel la toata lumea, ori nu, ca - in definitiv - vorbim de acelasi bloc ! E adevarat ca si cel care nu are trecuta in contract clauza asta, ar putea sa nu obtina autorizatie de constructie, dar la fel de adevarat este ca el ( daca isi inchide balconul ) nu poate fi dat in judecata pentru nerespectarea acestei clauze,pentru simplul motiv ca nu are clauza respectiva, pe cand eu - da ! Si inca ceva : as vrea macar sa dublez bara aia de inox din balcon, ca mi se pare tare vulnerabil, fiind la et.5 . ( dar e aproape ca 6, ca mai exista un fel de demisol ) . Inaltimea e de 1 m acum, asa cum prevede legea ( care cred ca e gandita de un "scund" :) ) dar unul din locatari are peste 1,80 si e senzatia aia de "gol" daca esti chiar la marginea balconului . Adica vreau sa mai fixez una, mai sus cu 20 cm. Aici ma poate da in judecata ?! Ca nu stric "fatada" blocului !
Buna ziua ! Urmeaza sa semnez peste cateva zile un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament, intr-un bloc nou construit, de la dezvoltator. Balconul are o lungime mare, si este situat la ultimul etaj ( 5 ) . Intruna din discutii cu dezvoltatorul am intrebat daca ar exista posibilitatea inchiderii balconului ( printr-unproiect comun ), iar raspunsul a fost ca timp de 5 ani nu am voie sa fac asta si ca voi regasi si in contract acest aspect. Am mai discutat si cu locatarii celorlalte 2 blocuri, si o parte au spus ca au stipulata in contract interzicerea inchiderii balconului, iar altii nu au asa ceva . Este corect ?! N-ar trebui ca toata lumea sa aiba acelasi tip de contract, cu aceleasi drepturi si obligatii ?! Spun asta pentru ca cei care nu au asa ceva in contract, ar putea sa-l inchida linistiti, pe cand noi, ceilalti, care avem asa ceva trecut in contract, nu . Cu ce-l incanta pe dezvoltator ca nu-l inchid acum, si-o sa-l inchid abia peste 5 ani ?! Din cate am inteles, locatarii celorlalte 2 blocuri au pus deja problema inchiderii cu un proiect comun, pentru toata fatada blocului, dupa 2 ierni cu zapada din plin in balcoane, fara posibilitatea de a folosi balconul pe timpul iernii, in mod special . Mentionez ca blocurile nu au spatii comune, gen uscatoare sau boxe . Iarna nu avem alta posibilitate de a ne usca rufele decat in casa, asta insemnand igrasie . Va multumesc !
Buna seara ! Incepand din luna octombrie 2018, presedintele asociatiei de proprietari din cartierul nostru a decis( in baza unei legi, spune dumnealui - dar nu ne-a adus la cunostinta nimanui ! ) ca plata femeii de serviciu sa se faca in functie de suprafata apartamentului . Adica eu, care sunt o persoana singura, sa platesc femeia de serviciu la fel cu cei de sub mine, care detin aceiasi metri patrati, dar sunt 4 persoane in casa !!! Este aberant, avand in vedere ca femeia aia nu-mi face curat mie in casa ( sa-i dau tarif pe metrul patrat ) si in al doilea rand, nu se compara, hai sa zicem, mizeria pe care o aduc pe papuci 4 oameni, cu cea pe care o aduce un singur om . Avand in vedere ca in situatia asta suntem doar doi locatari, pe ceilalti nu-i intereseaza aspectul. Normal, ca ei sunt de la 2-3 persoane in sus, in fiecare apartament, si le convine de minune situatia ! Puteti sa-mi spuneti si mie, va rog, daca este intradevar baza legala in ceea ce se intampla in asociatia noastra ?! Ca domnul presedinte s-a aratat de-a dreptul ofensat de observatia mea . Ar mai fi de adaugat ca "d-na de serviciu" nu se sinchiseste sa vina decat - eventual - o data pe saptamana, sa mature fugitiv, in bloc, iar de spalat scarile, cam o data pe an - dar asta e alta discutie ! Va multumesc !
mystic
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
"Domnul se plânge constant ca îl deranjează volumul, ca tip, ca “dudui” ca merg apăsat și fac gălăgie. "
Apropo de "duduit ", vreau sa va spun ca vecinii de sub mine merg atat de apasat prin casa ( pe calcaie, cred ) incat eu le stiu tot traseul prin casa . Si - atentie - eu stau DEASUPRA lor ! Sincer, nu cred ca as suporta zgomotele astea zi de zi, deasupra mea . De-aia am si ales sa locuiesc la ultimul etaj . Este destul de suparator, sa stiti . Noi calcam usor prin casa, astfel incat ei nici nu ne aud ca suntem acasa, chiar ne-am amuzat odata cand au crezut ca am fost plecati in concediu, pentru ca nu au auzit nimic deasupra lor ! Am observat ca atunci cand nu purtam papuci de casa, si la noi se transmite un fel de trepidatie pe podea, si rasuna tare aiurea . Asa ca puneti-va in locul lor si vedeti ca nu-i tocmai confortabil sa auziti permanent pasii celor de deasupra in capul vostru . La fel si cu vorbitul sau volumul TV-ului . Cand vine noaptea si marea majoritate se pune la somn, linistea din jur face ca sonorul sa para mai mare, si se aude mai bine tot ce se vorbeste . Respectati-le linistea si n-o sa mai aveti probleme cu ei .
Fiul meu a primit o decizie de majorare a pensiei de urmas M.A.I. incepand cu 01.01.2016, de la 1149 brut la 1673 lei brut . El a primit pensia pana in 2016, luna septembrie ( inclusiv ) deoarece nu a mai continuat studiile postuniversitare . In decembrie 2017 a primit diferenta de pensie care i se cuvenea pentru lunile ian. - septembrie 2016 . Avand in vedere ca se retine doar CASS - ul din pensia bruta ( pentru ca este sub 2000 de lei ) am facut si noi niste calcule si consideram ca ar fi trebuit sa primeasca o suma mai mare decat a primit . Cei de la Casa de Pensii M.A.I. nu au trimis decat banii printr-un mandat postal, fara o hartie care sa arate cum s-a calculat pensia neta lunara dupa recalculare, si implicit diferenta neta dintre cele doua pensii . Poate am gresit noi la calcule ( desi am fost la Inspectoratul de Politie din oras si cineva de-acolo ne-a cam dat dreptate ) dar nu stiu cum sa formulez o cerere/sesizare catre Casa de Pensii M.A.I. in care sa ni se explice cum s-a ajuns la suma pe care am primit-o . Va multumim !
Buna ziua .Sunt inginer, dar lucrez pe post de referent, operator-calculator ( explicatia a fost ca nu sunt in organigrama decat 2 posturi de inginer in compartimentul in care lucrez, asa ca ori accept asa, ori ... pot pleca ) si tin contabilitatea primara informatizata a magaziei cu materiale a unitatii .Prin natura pregatirii mele, cunosc toate piesele din magazie, si uneori am mai dat materiale formatiilor de lucru ale unitatii, atunci cand mai lipsea magazionerul . Chestia asta m-a cam afectat, deoarece deja se punea problema ca magazionerul poate lipsi ( concediu, invoiri, s.a.m.d.) din moment ce eu sunt acolo si pot sa fac si treaba lui . In curand gestionarul magaziei unitatii la care lucrez va iesi la pensie . Iar sefii nu se obosesc sa caute om in loc, iar la urechi mi-a ajuns un zvon cum ca-mi vor pasa mie si gestiunea efectiva a magaziei ( ceva de genul ; lasa c-o sa-ti mai dea jumate de salariu si-o sa ramai tu cu toate !!! ) . Si-asa volumul de munca pe care-l am este mare, salariul nu mi l-au mai marit de 6 ani ( in timp ce la multi altii, da ), efectiv n-am cum sa le fac pe-amandoua, Una la mana, ca sunt femeie, am cateva afectiuni medicale, dar care-mi permit munca de birou ( in fisa sunt trecuta cu apt conditionat ) iar munca de magazioner presupune efort fizic mare, disponibilitate inclusiv noaptea, ( cand sunt avarii si este nevoie de materiale) si doi la mana, pentru postul de magazioner sunt suficiente studiile medii, ori eu sunt totusi inginer . Tare mi-e frica de momentul in care omul asta va vrea sa predea pe inventar magazia ( care e de vreo 3 miliarde vechi ) si neavand cui, sefii ma vor forta sa preiau eu totul, incercand sa ma abureasca, ca va fi provizoriu, pana vor gasi pe altcineva . Acum imi pare rau ca nu m-am limitat doar la operarea pe calculator a documentelor specifice magaziei, si-am vrut sa fiu de ajutor, crezand ca voi fi mai apreciata, dar, din pacate, m-am inselat . Mi-e frica sa nu ma santajeze cu datul afara, pentru ca, sincer, la 53 de ani, nu stiu unde m-as mai putea duce ! Eu oricum sunt hotarata sa refuz categoric . Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac ! Va multumesc !
mystic
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Foarte greu de urmarit !!! Varianta asta grafica este cam intinsa, imi ocupa tot ecranul, ma cam uit " imprastiat " dupa ceea ce am de cautat, literele sunt prea "late" si sterse ( ca nuanta ), adica imi obosesc ochii citind . Varianta cealalta era mai compacta si usor de urmarit, pagina era bine structurata, vedeai imediat pe ecran ceea ce cauti . Si ... da ... lipsa emoticoanelor ( de pus cateva acolo, nu chiar toate ! ) face pagina prea "rece", ca sa nu mai zic de tonalitatea prea deschisa a culorilor folosite . Daca tot folositi culorile astea, macar ar trebui bolduite cuvintele, ca sa fie vizibile, pentru ca eu, de exemplu, ma cam fortez sa vad scrisul prea deschis la culoare ! Asta e parerea mea, sper sa nu va suparati !