avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie de urmas M.A.I. , valoarea neta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie de urmas M.A.I. , valoarea neta

Fiul meu a primit o decizie de majorare a pensiei de urmas M.A.I. incepand cu 01.01.2016, de la 1149 brut la 1673 lei brut . El a primit pensia pana in 2016, luna septembrie ( inclusiv ) deoarece nu a mai continuat studiile postuniversitare . In decembrie 2017 a primit diferenta de pensie care i se cuvenea pentru lunile ian. - septembrie 2016 . Avand in vedere ca se retine doar CASS - ul din pensia bruta ( pentru ca este sub 2000 de lei ) am facut si noi niste calcule si consideram ca ar fi trebuit sa primeasca o suma mai mare decat a primit . Cei de la Casa de Pensii M.A.I. nu au trimis decat banii printr-un mandat postal, fara o hartie care sa arate cum s-a calculat pensia neta lunara dupa recalculare, si implicit diferenta neta dintre cele doua pensii . Poate am gresit noi la calcule ( desi am fost la Inspectoratul de Politie din oras si cineva de-acolo ne-a cam dat dreptate ) dar nu stiu cum sa formulez o cerere/sesizare catre Casa de Pensii M.A.I. in care sa ni se explice cum s-a ajuns la suma pe care am primit-o . Va multumim !
Cel mai recent răspuns: mystic , utilizator 22:40, 24 Ianuarie 2018
Nu stie nimeni sa-mi zica cat se scade din brutul unei pensii de urmas, ca sa obtin netul ?! E vorba de pensiile din anul 2016. Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua in urma unei hotarari judecatoresti privind indicele ... eugarizan eugarizan Buna ziua In urma unei Hotarari judecatoresti privind Indicele de corectie , Casa de Pensii odata cu emiterea deciziei este obligata sau nu sa emita si ... (vezi toată discuția)
Calcul tichete de masa larisalaly larisalaly Buna ziua, Angajatorul vrea sa introduca tichetele de masa in salariile angajatilor. Doreste sa echivalez un net de 1000 lei din bani + tichete de ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu pentru contract partial de la 01 februarie Doinitza58 Doinitza58 Buna ziua, Am doua contracte de munca de cate 2 ore la doua societati diferite cu salariile brute de 1000 lei respectiv 875 lei. In luna ianuarie salariile ... (vezi toată discuția)