avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recuperare CASS de catre mostenitori
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recuperare CASS de catre mostenitori

Va rog sa imi spuneti daca mostenitorii avem drept sa revendicam de la Casa de Pensii, sumele cu titlu de CASS retinute in plus defunctei noastre mame, cu atat mai mult cu cat , in timpul vietii, aveam procura de reprezentare sa-i ridicam pensia.MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:48, 28 Septembrie 2013
Despre ce CASS este vorba? Despre cel incasat ilegal de stat?
Daca a fost platit fara sa existe dreptul la acei bani ati avea deschisa o actiune in justitie dar depinde de cati ani este vorba.
Ca mostenitori aveti dreptul sa revendicati de la Casa de Pensii, sumele cu titlu de ASIGURARI DE SANATATE retinute in plus defunctei, trebuie sa depuneti solicitare la Casa de Pensii impreuna cu actele doveditoare de mostenitori plus un cupon de pensie sau decizia de pensionare a defunctei, termen limita de restituire este 31.12.2013

Tuturor pensionarilor li s-a calculat gresit Cass-ulcorelat pensiei, aplicandu-se procentul la intreaga suma, parca din 1 ian. 21011. Mama a decedat in ian. 2012 si nu a beneficiat de returnarea sumelor incasate necuvenit
S-a reglementat dreptul urmasilor la aceasta restituire prin vreun act normativ? citeam pe forum ca dreptul la pensie nefiind transmisibil , nici aceste datori nu s-ar putea revendica de catre mostenitor; de aceea intrebam.Multumesc

Alte discuții în legătură

Bună ziua. sunt legatară prin testament în urma decesului ... Fercu Ana Fercu Ana Bună ziua. Sunt legatară prin testament în urma decesului partenerului cu care am conviețuit 38 ani.Am depus la casa de pensii ,certificatul de legartar ( ... (vezi toată discuția)
Decizia ccr 224/2012 - cum recuperez sumele retinute din pensie? barsanviorica barsanviorica modaliatatea de recuperare a sumelor de 5.5% retinute ilegal din pensia integrala (vezi toată discuția)
Recuperare cass de catre mostenitori ContSters215676 ContSters215676 Buna seara, Tatal prietenei mele a decedat anul trecut in octombrie. Pensia decedatului a fost in jur de 1000 ron. Sotia doreste sa-i recupereze cei 5,5 % ... (vezi toată discuția)