avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Activitate billom2

Activitate billom2

Mi se par foarte pertinente raspunsurile domnului George dar pare putin incurcat de problema cenzorului :).

Cand vine vorba despre cenzor nu intrebati contabilii. Nu se pricep, asa ca ar vrea ca cenzorul sa certifice "legalitatea operatiunilor".
Nici vorba de asa ceva. Cenzorul este organul de control al asociatiei, adica reprezentantul asociatilor (patronilor) imputernicit sa controleze (permanent) activitatea organului executiv (Consiliul director) si structurilor executive (organigrama) si face rapoarte "patronilor" asupra modului in care este administrata asociatia, cu privire, in primul rand, la respectarea statutelor si regulamentelor, a bugetelor si programelor hotarate de adunarea generala, a gradului in care se urmaresc si se ating scopurile si obiectivele asociatiei. Mai pe scurt cenzorul trebuie "sa certifice oportunitatea operatiunilor" .
La o activitate mai ampla e bine sa fie o comisie de cenzori iar la asociatiile complexe ar fi bine ca din comisie sa faca parte si un contabil care sa poata traduce, comisiei, limbajul specific din documentele contabile.
Evident, la un numar foarte mic de membri nu este necesara numirea unui cenzor, acest control putand fi efectuat de catre oricare dintre asociati.

In Romania de azi, pe fondul slabei culturi in domeniul asociatiilor, "presedintii" profita de nestiinta contabililor, asociatilor si cenzorilor si scapa de eventualele neplaceri generate de un astfel de control permanent deturnand cenzorul exclusiv catre compartimentul contabilitate.
Si in acest domeniu vor trebui sa mai treaca generatii pana sa reintram in normalitate.
ma puteti ajuta va rog cu o problema de interpretare a expresiei "acordare de prioritate" la trecerea de pietoni?

art 100 din OUG 195 sanctioneaza, pe scurt, neacordarea de prioritate pietonilor pe sensul de mers al autovehiculului.
Interpretarea acestei expresii nu se face conform art 6 pct 1 din OUG 195 in care este definita in detaliu acordarea de prioritate?
Politistii citesc numai partea cu "pe sensul de mers al auto" si par sa ignore art 6 pct 1
Ti se spune ca si daca sunt 10 benzi pe sens, pietonii pe banda 1 iar auto pe banda 10 ei tot aplica sanctiunea. Dar n-au stiut sa raspunda ce alta prevedere legala se aplica.
Cunoasteti dumneavoastra alte articole de lege prin care acordarea de prioritate sa insemne altceva decat art 6 pct 1 atunci cand este vorba despre trecerea de pietoni?
Exemplul lor este corect sau nu?

Va multumesc!