avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1928 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Bilant contabil simplificat pentru ong
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Bilant contabil simplificat pentru ong

In cadrul unei Asociatii de Parinti la o scola cum se face un bilant contabil anual simplificat ? Suntem sub 100 de membrii si conform legislatiei nu este nevoie de comisie de cenzori . Nu s-au luat cotizatii de la parinti sau elevi si patrimoniul este de 700 lei .Cheltuielile din patrimoniu s-au realizat pentru pliante informative, tehnoredactari si copii xerox deplasari la diferite asociatii de acelasi profil .
Cel mai recent răspuns: billom2 , utilizator 13:26, 18 Aprilie 2014
Buna ziua,

Trebuie sa incepeti mai intai prin a tine evidenta contabila a asociatiei, adica intocmirea balantei de verificare pe baza documentelor pe care le aveti.
Bilantul se intocmeste si depune pe baza balantei de la data de 31 decembrie .

Situaţii financiare la 31 decembrie în conformitate cu Reglementările contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial, aprobate prin OMEF nr. 1969/ 2007 se depun la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice în format hârtie şi în format electronic sau se transmit în format electronic, având ataşată o semnătură electronică extinsă, în termen de 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar. Formatul electronic constă într-un fişier PDF având ataşat un fişier cu extensia xml şi un fişier cu extensia zip. Fişierul cu extensia zip va conţine raportul administratorilor, raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, după caz, procesul–verbal al adunării generale privind aprobarea situaţiilor financiare anuale, declaraţia de asumare a răspunderii conducerii persoanei juridice pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale în conformitate cu Reglementările contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial, scanate alb-negru, lizibil, şi cu o rezoluţie care să permită încadrarea în limita a 9.5 MB a fişierului PDF la care este ataşat fişierul zip.

Practic, se completeaza formularul de bilant descarcat de pe site-ul MFP cu datele cuprinse in balanta de verificare , se intocmesc notele explicative la bilant cf prevederilor in vigoare si se depun asa cum scrie si mai sus.
In fiecare an MFP publica formatul actualizat pentru bilant. Contabilitatea se poate tine cu ajutorul unui program informatic daca aveti ceva cunostiinte despre contabilitate sau, citind prevederile legislative in acest sens OMEF 1969/2007.



In completare la raspunsul de mai sus, legat de cenzor, la depunerea bilantului trebuie sa atasati si raportul cenzorului.
In timpul anului trebuie sa completati registrul de casa. Treceti toate cheltuielile facute cu documentele contabile aferente (chitanta, bon fiscal) la data inscrisa pe ele.
Trebuie sa aveti in vedere ca pentru a putea face acele cheltuieli, trebuie sa aveti ceva bani in casa. Acestia ori provin din veniturile asociatiei (cotizatii ale membrilor, alte contributii in bani ale membrilor, directionarea 2%, sponsorizari de la firme sau din diferite activitati comerciale) sau din acel patrimoniu initial depus, la infiintarea asociatiei in contul bancar, si care apoi poate fi scos si adus in casa.
Pentru incasarea cotizatiilor de la membrii sa folositi chitantierul.
In primele zile ale lunii ianuarie mergeti la banca si cereti extrasul de cont pentru anul 2013.
Bilantul sa fie semnat de un contabil autorizat membru ceccar. Cu acest contabil intocmiti contract de prestari servicii doar pentru cateva ore cat ii trebuie sa va intocmesca bilantul.
Bilantul odata intocmit, el trebuie sa fie discutat si aprobat, alaturi de raportul de activitate al presedintelui asociatiei si de raportul cenzorului, in adunarea generala a asociatiei, inainte de a fi depus la finante.
Legat de cenzor, legislatia privind ong spune ca nu este obligatorie LEGE nr. 246 din 18 iulie 2005
pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii
(17. Articolul 27 va avea următorul cuprins:
"Art. 27. - (1) Actul constitutiv poate prevedea numirea unui cenzor sau a unei comisii de cenzori.
(2) Dacă numărul asociaţilor este mai mare de 15, numirea unui cenzor este obligatorie. Acesta poate fi o persoană din afara asociaţiei.
Stiti cumva tarifele pentru intocmire bilant contabil ANUAL la o astfel de asociatie de parinti ?
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2013
noriszah, utilizator
Nu este un tarif stabilit. Se negociaza in functie de mai multe criterii.
Cenzorul intervine obligatoriu doar atunci cand trebuie sa-si intocmeasca raportul care insoteste bilantul. Deci negociati pentru cateva ore, cat ii ia sa verifice actele si sa intocmeasca raportul.

Alte discuții în legătură

Bilant 2012 OOANA1977 OOANA1977 Ce se depune la bilant, este primul an in care depun,Va rog ma poate ajuta cineva? (vezi toată discuția)
Depunere bilant on-line claudiaP claudiaP Buna dimineata, Spuneti-mi va rog pentru depunerea bilantului on -line anexele mele sunt intocmite in word. Acestea trebuiesc semnate de catre administrator ... (vezi toată discuția)
Bilant 31.12.2011 Bibike Bibike Buna ziua tuturor! As dori sa aflu care sunt anexele la bilant pentru: -forma prescurtata -forma simplificata Am intocmit bilantul in forma prescurtata ... (vezi toată discuția)