avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate Semperfi

Activitate Semperfi

Salut, pe scurt: in 2010 am reinnoit permisul expirat. Din lipsa de timp/comoditate am dat niste bani pt a obtine fisa medicala fara sa mai trec pe la toti medicii. Nu mi-am imaginat insa ca fisa pe care am primit-o este de fapt falsa. Zilele acestea am primit prin posta o ordonanta de renuntare la urmarire penala. In ea procurorul de caz dispune, pe langa renuntarea la urmarire penala si:
- sesizarea serviciului regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor pt a aprecia cu privire la oportunitatea aplicarii dispozitiilor art.114 alin.1 lit.e din OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice rep., rap. la art.203 din HG nr.1391 din 4 octombrie 2006, pt aprobarea regulamentului de aplicare a ordonantei de urgenta a guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cu privire la permise de conducere: ..... (sunt insirate seriile permiselor si numele - suntem vreo 70 de oameni).
In aceste conditii, pentru a evita anularea permisului, m-am gandit ca as putea sa imi fac o preschimbare de permis, cu o noua fisa medicala. In cererea pt preschimbare permis pe care ar trebui sa o completez apare fraza: Declar că nu mi-a fost comunicată de către autorităţile române suspendarea/anularea dreptului de a conduce.
Daca semnez o astfel de cerere, este posibil sa fiu acuzat de fals in declaratii? Eu as zice ca nu, insa nu vreau risc alte probleme dintr-o prostie...
Alte variante pe care le-as avea la dispozitie pentru a putea scapa de anularea permisului? Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua! Ce se poate face in cazul in care o persoana a primit o decizie de pensie insa in calculul pensiei nu a fost inclusa o perioada de cativa ani de grupa II de munca?
Motivarea a fost: "incadrarea in grupa II de munca este eronata ORD 125/1990 are aplicabilitate incepand cu 01.03.1990".
Din ce am gasit pe internet am inteles ca adeverinta primita de la firma la care a lucrat persoana in cauza nu a fost corect intocmita (ar fi trebuit precizat ORD 50/1990 deoarece acei ani de munca au fost inainte de 1990).
Intrebarea mea este, dupa obtinerea adeverintei corectata, care sunt pasii de urmat? Trebuie contestata decizia de pensie in termen de 30 de zile sau se poate prezenta oricand adeverinta corectata si se solicita recalcularea pensiei? (chiar daca intre timp trec mai mult de 30 de zile).
Va multumesc!