avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie pensie - adeverinta nevalorificata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie pensie - adeverinta nevalorificata

Buna ziua! Ce se poate face in cazul in care o persoana a primit o decizie de pensie insa in calculul pensiei nu a fost inclusa o perioada de cativa ani de grupa II de munca?
Motivarea a fost: "incadrarea in grupa II de munca este eronata ORD 125/1990 are aplicabilitate incepand cu 01.03.1990".
Din ce am gasit pe internet am inteles ca adeverinta primita de la firma la care a lucrat persoana in cauza nu a fost corect intocmita (ar fi trebuit precizat ORD 50/1990 deoarece acei ani de munca au fost inainte de 1990).
Intrebarea mea este, dupa obtinerea adeverintei corectata, care sunt pasii de urmat? Trebuie contestata decizia de pensie in termen de 30 de zile sau se poate prezenta oricand adeverinta corectata si se solicita recalcularea pensiei? (chiar daca intre timp trec mai mult de 30 de zile).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Semperfi , utilizator 16:22, 19 Decembrie 2012
Noua adeverinta se depune la Casa locala de pensii.Depunerea noii adeverinte,nu are nici o legatura cu termenul de contestatie.Majorarea se va acorda incepand cu luna viitoare a depunerii adeverintei.Nu retroactiv.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare grupa ii de muncă karcsika1958 karcsika1958 Daca este o lege separate ca casa de pensii este obligat sau nu ca- sa fie dat bani pe Adeverinta grad 2 de munca perioada pana 1990 ,.,Stiut ca acest lege ... (vezi toată discuția)
Adeverinta conform ord.50/1990 canca canca Am lucrat in mediu radioactiv incepind cu 14.04.1988 pina 30.05.1992. in respectiva perioada am fost incadrata in gr.I. Mi s-a eliberat adeverinta de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in cazul in care s-a omis includerea in dosarul de ... ulrema ulrema Buna ziua. In cazul in care s-a omis includerea in dosarul de pensionare a adeverintei ce dovedeste lucrul in ture de noapte efectuate inainte de anul 2000, ... (vezi toată discuția)