Singura proba de ex in ce priveste aderarea le un grup infracţional org este ca prin prepararea de 320.1 eu de fapt am recunoscut tot materialul de urmarire penala.
Sper sa se trimita cauza spre judecare ar fi cel mai echitabil si sa fie judecata de acelasi complet de judecata si cauza civila si cea penala...eu am mers pe 320.1 ceea ce s-a dovenit o mare greseala intrucat mai mult de 70% nu este adevarat si nici macar probat..cât de cât ,spre ex. am aderat la un grup infracţional organizat (art 7 leg.39/2003) prin faptul ca am vb la telefon cu o persoana despre 5ha de teren care a fost interpretat ca am vândut 5 bax-uri de tigari marca necunoscuta pt care mi s-sau impus si accize.. e dosar ciudat.
Pedeapsa penala cu executare a fost motivata in felul urmator: 'cuantumul pedepsei a fost stabilit in baza prejudiciului estimat'. Dar prejudiciul inca nu este stabilit print-o sentinta definitiva intre timp in prima instanta s-a dat o prima sentintă prin care prejudiciul a scazut foarte mult la unii inculpaţi rămânând zero. Deci daca cuantumul pedepsei a fost stabilit in functie de prejudiciu iar acesta a scazut ce se poate intampla mai departe? Eu sunt in faza de apel si am 4ani cu executare.
Multumesc pt. raspuns. Problema este ca in cauza respectiva cuantumul pedepsei a fost stabilit in functie de prejudiciul adus statului in cazul meu accize si taxe pt tigari de contrabanda iar când a fost data sentinta procesul civil in care se judeca valoarea acestui prejudiciu nu s-a dat o sentinta definitiva. Oare in acest caz nu se poate casa sentinta?
Decizia nr.17 din 12.11.2012 in cazul in care unii inculpaţi se prevalează de art.320.1 iar altii nu in cazul unor cauze care su conexiune intre ele (ex. art.7 legea 39/2003) judecătorul care judeca cauza poate judeca ambele cauze. In cazul meu cauza a fost disjunsa si a fost judecată de doi judecători separat. Acum as vrea sa cer casarea sentintei si trimiterea spre rejudecare pt a fi judecata de acelasi judecator. Oare se poate?
Prima oara am fost condamnat 7ani pt trafic de droguri de risc (3-15 ani) in 2003 m-am liberat conditionat in 2007.Acum sunt trimis in jud. pt. contrabanda cu tigari (leg.86/2006 art.70si 74) aderare la grup inf. org. (art.7 leg.39/2003) si evaziune legea571/2003. Am mers pe 320 recunoastere.