avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters274839

Activitate ContSters274839

Răspuns la discuția PROBLEME CU NOUL CENZOR
Va multumesc frumos pentru raspuns, dar as mai avea nevoie urgent de doua raspunsuri, eventual cu art, din lege.
1. Cine poate demite comisia de cenzori?
2. Cat timp avem la dispozitie sa gasit alt cenzor?(citisem la un moment dat undeva un termen de 90 de zile si nu stiu daca este corect)
Avem un administrator de bloc din 2006.Nu avem datorii la alti furnizori in afara de 4 facturi de la furnizorul de energie termica, dar care se poate vedea cu ochiul liber pe lista de plata la datoriile restantierilor.Am ramas fara cenzor (mutandu se) si a fost nevoie sa facem sedinta pentru alegerea unui nou cenzor, ceea ce s a si intamplat.La sedinta au fost prezenti 33 din 54 persoane. De la alegerea cenzorului s a ajuns si la propunerea schimbarii comitetului si al administratorului.Nu s-au intrunit voturile necesare schimbarii administratorului si nu a dorit nimeni sa preia functia de presedinte.Tragea sforile o doamna nou venita in bloc sa i a administratia precizand ca are mester in domeniu.Dar intre timp spiritele s au incins si a inceput scandalui ,scandal creat de clica doamnei cu master.(12 persoane) Fiind presati de timp pt a afisa lista de plata a fost nevoie sa se aleaga urgent un cenzor. S-a propus sa i a doamna cu masterul ca tot este in domeniu ,dar intre timp din cele 33 de persoane au mai ramas in jur de 25-28.
Nu s a mai supus la vot cum s a facut pentru admin.si semnat in procesul verbal de sedinta.In final a ramas doamna ca cenzor si inca o doamna (hotarare luata de cel mult 10 persoane care sunt total paralele cu administratia.)
In fine,admin. a vb cu cenzora ca a doua zi sa verifice actele pe luna decembrie sa putem incasa si implicit sa nu avem penalitati.S-au vazut si a verificat facturi si plati pt furnizorul de energie termica pe tot anul 2013 si dosarul pe luna august, nu s a gasit nici o neregula.La rugamintea admin.a ramas stabilit totusi sa se vada a doua zi sa verifice luna decembrie sa poata afisa , incasa plati furnizorii. Dansa a dorit sa verifice tot anul 2013 motiv pentru care i a cerul toate actele anului 2013 sa le verifice ea singura acasa lucru cu care admin nu a fost de acord.A ramas stabilit pentru a doua zi ca admin. sa mearga la ea cu toate dosarele si actele din 2013.Acolo aflandu se amandoua cenzorele.In loc sa se apuce de verificat sau gandit ele mai bine ca vor sa verifice si anul 2012.Atunci administratorul le a propus totusi sa verifice luna care trebuia afisata pe data de 20.01 sa poata incasa si dupa sa se vada in weekend.Nu au fost de acord nici macar sa o verifice dar sa o mai si semneze niciatat.OK. a ramas stabilit sa se vada in veekend sa verifice anul 2012 si 2013.La un sfert de ora admin. se trezeste cu cele doua la usa spunandu-i ca s-au razgandit si vor sa verifice 2006-2013 si dupa incep ele sa semneze.
Tin sa mentionez ca penultima cenzora care i-a verificat actele admin ani la rand
garanteaza pentru corectitudinea lor si i-a mai verificat ieri tot anul 2013 si este in regula, dar dansa nu mai doreste sa fie in comisia de cenzori ca s a saturat de toate comentariile tuturor neavenitilor, dar este langa admin daca acesta are nevoie.Deci se vede clar ca este rea vointa din partea lor si ca doamna inca mai atenteaza la functia de administrator .
In concluzie:
1 Se poate afisa lista de plata fara semnatura cenzorului?
2 Admin. poate refuza cererea acestora si sa le propuna eventual sa verifice cateva dosare asa prin sondaj?
3.Este corect cum procedeaza ele?Au acest drept prin lege sa ceara dosare din anii anteriori sau au obligatia sa verifice dosarele lunilor de cand sunt cenzori?
4 Cu ce drept si in ce calitate contesta ele semnatura cenzorului anterior?
Va rog, am nevoie de parerile dvs. sa poata iesi admin din aceasta situatie si va multumesc pentru rabdarea de a citi pana la capat.

Rugaminte de a ma ajuta in urmatoarea problema: Am fost azi sa scot certificatul fiscal auto( mentionez ca masina este pe numele meu) si spre surprinderea mea mi s-a spus ca sotul meu mai are de platit impozit la o masina pe care am dat o la fiare vechi in anul 2008.La momentul respectiv am platit tot ce a fost nevoie, impozit la zi pentru ca altfel nu o puteam radia.Nu mai am chitantele de atunci sa pot dovedi ca am platit, in schimb am gasit prin casa un certificat de atestare fiscala din 2009 unde scrie clar ca eu cat si sotul meu nu avem impozite si taxe neplatite sau alte datorii catre bugetul local.
Mi s-a spus ca atata timp cat sotul meu nu plateste acel impozit eu nu pot sa scot certificatul fiscat,citez:"" pentru ca in lege scrie ca daca sunt coproprietara la casa
si impartim aceleasi bunuri datoria lui este si a mea.""Nu vad legatura pentru ca masina aceea era pe numele lui si aceasta de acum este pe numele meu.Spuneti-mi unde si cui sa ma adresez pentru ca este o suma destul de mare 382 lei si nu vad de ce sa o platesc atata timp cat am fost cu toate taxele la zi.
Va multumesc,
astept raspuns urgent