avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Certificat fiscal auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Certificat fiscal auto

Rugaminte de a ma ajuta in urmatoarea problema: Am fost azi sa scot certificatul fiscal auto( mentionez ca masina este pe numele meu) si spre surprinderea mea mi s-a spus ca sotul meu mai are de platit impozit la o masina pe care am dat o la fiare vechi in anul 2008.La momentul respectiv am platit tot ce a fost nevoie, impozit la zi pentru ca altfel nu o puteam radia.Nu mai am chitantele de atunci sa pot dovedi ca am platit, in schimb am gasit prin casa un certificat de atestare fiscala din 2009 unde scrie clar ca eu cat si sotul meu nu avem impozite si taxe neplatite sau alte datorii catre bugetul local.
Mi s-a spus ca atata timp cat sotul meu nu plateste acel impozit eu nu pot sa scot certificatul fiscat,citez:"" pentru ca in lege scrie ca daca sunt coproprietara la casa
si impartim aceleasi bunuri datoria lui este si a mea.""Nu vad legatura pentru ca masina aceea era pe numele lui si aceasta de acum este pe numele meu.Spuneti-mi unde si cui sa ma adresez pentru ca este o suma destul de mare 382 lei si nu vad de ce sa o platesc atata timp cat am fost cu toate taxele la zi.
Va multumesc,
astept raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 22:56, 18 Decembrie 2012
Ati prezentat la fisc certificatul de radiere si ati solicitat scoaterea masinii din evidenta fiscala (de pe rolul sotului) la momentul respectiv?
deliya a scris:

,citez:"" pentru ca in lege scrie ca daca sunt coproprietara la casa
si impartim aceleasi bunuri datoria lui este si a mea.""



Este adevarat ce a spus, dar este valabil in cazul dvs, doar daca acea masina a fost inregistrata ca fiind in coproprietate cu dvs(in contractul de vanzare cumparare figurati amandoi), lucru care nu cred sa il fi facut, pentru ca de regula auto se inregistreaza la impozite si taxe doar pe numele unuia dintre soti, deci cota de detinere 100%. Nu are nici un articol de lege sa va oblige la plata impozitului care figureaza pe numele sotului, oricum in toata tara exista sisteme informatizate cu Rol Nominal Unic, deci fiecare este raspunzator de cota parte de detinere. Cereti sa va dea in scris ca va poate obliga sa platiti ceva care oricum nu datoreaza nici sotul, masina fiind dusa la fier vechi, deci daca platiti va trebui sa stati dupa ei sa va returneze banii, cand veti scoate masina din evidenta.

Cum sa fie radiata masina dupa numele sotului de la impozite si taxe, cu asta trebuia sa inceapa functionara, nu sa va puna sa platiti. De la fier vechi se da o Adeverinta cum ca a fost predata la ei, aceea adeverinta impreuna cu formularul tip de la impozite si taxe pe care le depuneti la registratura, au termen 7 zile pt solutionare. Veti da o amenda pt nedeclarare in termen de 30 zile, este mica undeva in jur de 30 lei.

Daca ati pierdut Adeverinta, mai aveti posibilitatea sa faceti cerere la politie sa va elibereze o Adeverinta privind radierea auto, trebuie sa dati elemente de identificare ale autoturismului, se elibereaza in 4-5 zile.

Iar dvs, mergeti la un sef de serviciu si clarificati ca trebuie sa rezolvati datoriile dvs personale, sa ridicati fiscalul, sa va radiati masina in baza contractului de vanzare, urmand sa clarificati si problema masinii neradiate. Nu va trebuiesc chitantele, cu care ati achitat impozitul acelui auto, pt ca in baza de date la 2008 se vad platile facute de dvs, raportat la numarul de luni cat ati detinut auto.

Asigurati-va ca aveti corect trecut domiciliul in baza de date la impozite si taxe, pentru ca in instiintariile care le primiti la inceputul anului se mentioneaza bunurile detinute de sot si dvs, individual, asa veti vedea ce nu se radiaza. Va trebuie putina rabdare ca sa ii lamuriti, stiu ca este greu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua taxa de mediu Georgica112 Georgica112 Bună ziua. Din câte am citit pe internet noua taxa de mediu se va plăti anual ca un fel de impozit. Dar întrebarea mea este: Va plăti toată lumea aceasta ... (vezi toată discuția)
Scoatere autovehicul de la impozit Toader29 Toader29 Este posibil sa scot un autovehicul de la impozit de la primariea fara sa radiez masina de la politie din circulatie mentionez ca am adeverinta ca masina a ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie sa scoat masina de la impozit sau sa o radiez dani3ls dani3ls salut acum ceva timp am cumparat o masina am facut contract de vanzare cumparare cu proprietaru eu am fost si am declarato la impozit dar nu am trecuto pe ... (vezi toată discuția)