avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Activitate GeoSW

Activitate GeoSW

Buna ziua!

Astazi am primit in posta o instiintare, care spune cam asa: "In conformitate cu prevederile art. 261 si art. 261 din Codul de procedura penala, va instiintam ca la data de 28.7.14 ora 14:30 am procedar la afisarea prezentei, nefiind indeplinite conditiile de inmanare a actului procedural, in cauza ce formeaza obiectul dosarului cu nr. ****/P/2014, al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, cu sediul in ... Va comunicam ca sunteti in drept sa va prezentati in termin de 5 zile de la afisarea prezentei, dar nu mai mult de 10 zile, pentru inmanarea actului procedural la sediul Parchetului de pe langa Judecatoria Galati..."

Sunt minor, habar nu am despre ce e vorba. Am cautat nr. dosarului si nu am gasit nimic, dosarele nefiind actualizate din 25/7/2014.

Ce sa fac? Cat de rau poate sa fie?
Răspuns la discuția Drepturi de autor software
freeelis a scris:

1. In contractul de cumpare a acelui program puteti stipula interdictia de a distribui programul fara acordul dvs .. incalcarea acestei clauze va da dreptul sa actionati partea dversa in judecata.

2. Cred ca este mai bine sa inregsitrati programul la OSIM ...

Multumesc de raspuns, freeelis.

1.Contractul trebuie inscris undeva?
Formatul digital sau foto-copia acestuia are vreo valoare?

2.Nu-mi permite varsta, plus ca nu e vorba de cine stie ce renumeratie. Sub 300ron.

Daca s-ar putea printr-o simpla declaratie pe propria raspundere data de client cum ca nu va distribui sistemul, ar fi perfect.

Salutare avocatnet!
Stiu ca subiectul a mai fost discutat pe forum, dar nu m-am lamurit asupra acestui lucru, asa ca apelez iarasi la voi.

Am dezvoltat un "sistem" pentru pagini web pe care as vrea sa-l distribui mai departe unui numar de persoane (sub 10), contra unei renumeratii. Cum ma pot asigura ca persoanele carora le voi da si instala sistemul nu-l voi distribui mai departe fara a-mi cere acordul? Daca cineva face rost de acest sistem si il foloseste fara sa-mi ceara dreptul, si nu vrea pe cale amiabila sa inceteze acest lucru, se poate apela la avocati?

Pot face asta fara sa inregistrez produsul la vreo autoritate competenta? Daca persoanele care imi vor cumpara produsul vor da o declaratie pe propria raspundere ca nu-mi vor distribui produsul fara acordul meu, declaratia urmand a fi scanata si trimisa prin intermediul internetului, ar avea lucrul asta vreo valoare?

Multumesc anticipat,
Geo.