avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor software
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor software

Salutare avocatnet!
Stiu ca subiectul a mai fost discutat pe forum, dar nu m-am lamurit asupra acestui lucru, asa ca apelez iarasi la voi.

Am dezvoltat un "sistem" pentru pagini web pe care as vrea sa-l distribui mai departe unui numar de persoane (sub 10), contra unei renumeratii. Cum ma pot asigura ca persoanele carora le voi da si instala sistemul nu-l voi distribui mai departe fara a-mi cere acordul? Daca cineva face rost de acest sistem si il foloseste fara sa-mi ceara dreptul, si nu vrea pe cale amiabila sa inceteze acest lucru, se poate apela la avocati?

Pot face asta fara sa inregistrez produsul la vreo autoritate competenta? Daca persoanele care imi vor cumpara produsul vor da o declaratie pe propria raspundere ca nu-mi vor distribui produsul fara acordul meu, declaratia urmand a fi scanata si trimisa prin intermediul internetului, ar avea lucrul asta vreo valoare?

Multumesc anticipat,
Geo.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:51, 2 Februarie 2013
1. In contractul de cumpare a acelui program puteti stipula interdictia de a distribui programul fara acordul dvs .. incalcarea acestei clauze va da dreptul sa actionati partea dversa in judecata.

2. Cred ca este mai bine sa inregsitrati programul la OSIM ...
freeelis a scris:

1. In contractul de cumpare a acelui program puteti stipula interdictia de a distribui programul fara acordul dvs .. incalcarea acestei clauze va da dreptul sa actionati partea dversa in judecata.

2. Cred ca este mai bine sa inregsitrati programul la OSIM ...

Multumesc de raspuns, freeelis.

1.Contractul trebuie inscris undeva?
Formatul digital sau foto-copia acestuia are vreo valoare?

2.Nu-mi permite varsta, plus ca nu e vorba de cine stie ce renumeratie. Sub 300ron.

Daca s-ar putea printr-o simpla declaratie pe propria raspundere data de client cum ca nu va distribui sistemul, ar fi perfect.

Aveti copyright pe software din momentul il care l-ati scris sau compilat.

Distribuirea fara drept de software constituie infractiune (adica daca un client redistribuie programul se face vinovat de piraterie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, generic ... Marian991 Marian991 Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, generic o sa le denumesc \"bursa transport\" am inregistrat aplicatia la orda (oficiul roman pentru ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca sau copyright dariusmihai dariusmihai Buna ziua. Numele meu este Darius Mihai si am cateva nelamuriri referitoare la inregistrarea unui program software. Am postat la adresa ... (vezi toată discuția)
Evitarea dublei impuneri anarhy2004 anarhy2004 am si eu cateva intrebari am primit o factura din confederatia elvetiana in care m-i se vinde dreptul de a folosi un program acum eu ii platesc intreaga suma ... (vezi toată discuția)