Nu ati inteles exact. Am facut un contract de vanzare cumparare, i-am lasat actele la persoana respectiva, mai putin cartea de identitate a masinii. Masina e in continuare inmatriculata pe mine. Am facut un singur contract de vanzare/cumparare TIP la un birou de copiat acte si am atasat un act aditional in care am specificat ca mi-a dat un avans si ca urmeaza sa-mi plateasca in 2 transe diferenta pana in data de 15 ianuarie. D-nul a zis ca nu mai poate sa plateasca si imi returneaza masina. Vreau sa fac un act in care sa scriu ca d-nul nu si-a indeplinit obligatiile din actul aditional. Un act simplu, de mana, intre mine si el si eventual ceva martori.
In urma cu 1 luna am vandut la cineva o masina cu pretul de 3500 euro, respectivul mi-a dat un avans de 1000 euro. Am facut un contract tip de vanzare-cumparare si un act aditional in care am specificiat ca mi-a dat un avans si ca pana in data de 15 ianuarie urmeaza sa-mi achite in 2 transe diferenta ramasa. Acum d-nul nu mai poate sa-mi dea banii si am cazut de acord sa-mi returneze masina cu conditia sa piarda avansul. Ce act trebuie sa fac si cum trebuie sa-l redactez ca sa pot anula contractul de vanzare/cumparare si actul aditional ca sa nu am probleme si sa fie totul in regula ?
aveam o copie pe e-mail a actului respectiv, abia acum l-am citit si mi-am dat seama ca hartia a fost facuta fara parti. Am scris doar "Subsemnatul X prin prezenta imi iau angajamentul de a imprumuta suma de 1100 euro pana la data de 11.12.2012, mentionez ca daca suma nu va fi restiuita pana in data de mai sus, suma se dubleaza la fiecare 5 zile"...., totusi, chestia cu "se dubleaza".. nu e camatarie ? , iar pe langa asta "angajamentul" respectiv mi se pare formulat gresit.
Acum ceva timp am luat imprumut o suma de 1100 euro de la cineva. Am facut o hartie de mana in care am scris ca ma oblig sa restitui suma de 1100 euro pana in data de 11.12.2012, in caz contrar suma se dubleaza la fiecare 5 zile de intarziere, au fost si 2 martori, unul din partea mea, iar unul din partea lui. Intrebarea mea este : Poate persoana respectiva sa faca ceva daca merge la politie sau daca ma da in judecata ? ...momentan nu pot sa`i restitui banii.