Acum ceva timp am luat imprumut o suma de 1100 euro de la cineva. Am facut o hartie de mana in care am scris ca ma oblig sa restitui suma de 1100 euro pana in data de 11.12.2012, in caz contrar suma se dubleaza la fiecare 5 zile de intarziere, au fost si 2 martori, unul din partea mea, iar unul din partea lui. Intrebarea mea este : Poate persoana respectiva sa faca ceva daca merge la politie sau daca ma da in judecata ? ...momentan nu pot sa`i restitui banii.
Acel act semnat de catre Dvs.si cei doi martori, da posibilitatea debitorului sa va dea in judecata fiind un act opozabil in instanta, acest document pe care l-ai semnat si agreat de comun acord. Este asemeni unei intelegeri dintre parti, sau tranzactie a partilor, un fel de antecontract sau promisiune sinatagmala a partilor.
aveam o copie pe e-mail a actului respectiv, abia acum l-am citit si mi-am dat seama ca hartia a fost facuta fara parti. Am scris doar "Subsemnatul X prin prezenta imi iau angajamentul de a imprumuta suma de 1100 euro pana la data de 11.12.2012, mentionez ca daca suma nu va fi restiuita pana in data de mai sus, suma se dubleaza la fiecare 5 zile"...., totusi, chestia cu "se dubleaza".. nu e camatarie ? , iar pe langa asta "angajamentul" respectiv mi se pare formulat gresit.