avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani imprumutati cu hartie de mana si 2 martori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani imprumutati cu hartie de mana si 2 martori

Buna,

Acum ceva timp am luat imprumut o suma de 1100 euro de la cineva. Am facut o hartie de mana in care am scris ca ma oblig sa restitui suma de 1100 euro pana in data de 11.12.2012, in caz contrar suma se dubleaza la fiecare 5 zile de intarziere, au fost si 2 martori, unul din partea mea, iar unul din partea lui. Intrebarea mea este : Poate persoana respectiva sa faca ceva daca merge la politie sau daca ma da in judecata ? ...momentan nu pot sa`i restitui banii.
Cel mai recent răspuns: 89KYL , utilizator 22:21, 19 Decembrie 2012
Va obtine banii in conditiile legii dupa un proces civil.
Va obtine insa o alta suma decat se asteapta persoana respectiva.

In procesul penal nu are ce sa se intample rau pentru dvs.
Acel act semnat de catre Dvs.si cei doi martori, da posibilitatea debitorului sa va dea in judecata fiind un act opozabil in instanta, acest document pe care l-ai semnat si agreat de comun acord. Este asemeni unei intelegeri dintre parti, sau tranzactie a partilor, un fel de antecontract sau promisiune sinatagmala a partilor.
aveam o copie pe e-mail a actului respectiv, abia acum l-am citit si mi-am dat seama ca hartia a fost facuta fara parti. Am scris doar "Subsemnatul X prin prezenta imi iau angajamentul de a imprumuta suma de 1100 euro pana la data de 11.12.2012, mentionez ca daca suma nu va fi restiuita pana in data de mai sus, suma se dubleaza la fiecare 5 zile"...., totusi, chestia cu "se dubleaza".. nu e camatarie ? , iar pe langa asta "angajamentul" respectiv mi se pare formulat gresit.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2012
89KYL, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani imprumut cu acte la notar nutujean nutujean Buna,in luna Iunie 2010 am dat niste bani cu imprumut la o persoana (6000 euro) cu conditia ca in decembrie 2010 sa mi inapoieze 8000 euro cu acte ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar iulian_stefan01 iulian_stefan01 Am si eu o problema : eu zilele ce urmeaza trebuie sa fac doua credite la doua banci pentru a ajuta pe cineva sa isi achite o datorie la banca. Acea persoana a ... (vezi toată discuția)
Intocmirea unei hartii de mana pentru o arvuna laurycy_r@yahoo.com laurycy_r@yahoo.com daca cineva imi poate raspunde ...vreau sa iau o arvuna de la cineva fara sa merg la notariat si in prezenta unor martori .Este valabila acea hartie ?cam ce sa ... (vezi toată discuția)