laurycy_r@yahoo.com a scris:
daca cineva imi poate raspunde ...vreau sa iau o arvuna de la cineva fara sa merg la notariat si in prezenta unor martori .Este valabila acea hartie ?cam ce sa scrie in ea?
Probabil ca vreti sa vindeti o proprietate (casa, teren, apartament...) si vreti sa luati, sa primiti de la cumparator un avans (arvuna), pana cand o sa perfectati contractul de vanzare-cumparare la notariat.
Daca-i asa, sigur ca puteti lua acel avans printr-un act sub semnatura privata si-acesta este valabil intre parti si poate fi folosit in instanta in caz ca una din parti nu respecta intelegerea.
Intocmiti o intelegere scrisa, semnata de ambele parti si de martori, in care consemnati ceea ce stabiliti de comun acord: subsemnatii...., ne-am inteles ca sa vindem, sa cumparam....proprietarea..... Am primit si-am dat suma de zzz lei ca avans, urmand a ne prezenta la notar pentru perfectarea actului de vanzare-cumparare pan cel tarziu la data de...
In cazul cand vanzatorul nu va prezenta la notar actele ...ori se razgandeste, va inapoia o suma dubla cumparatorului... In cazul cand cumoparatorul nu se prezinta ori se razgandeste va pierde avansul acordat....
Data.... Semnatura partilor .... Semnaturile martorilor....
Va puteti ajuta de un model de precontract sau antecontract de vanzare-cumparare pe care-l gasiti pe internet si-l adaptati situatiei concrete in catre va aflati.