avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act sub semnatura privata

Buna ziua,

Doresc sa cumpăr stupi de la o persoana privata. Mi-a cerut jumătate din suma avans pana la livrare.
Doresc sa-dau aceasta suma dar cu o semnatura din partea lui.
Vreau sa întocmesc un act sub aceasta forma:
Subsemnatul ..... am primit suma de .... reprezentând un avans pentru vânzarea a 10 stupi. Restul il voi primi la livrea stupilor etc Data, nume, semnătura.
Reprezinta aceasta "hârtie" un act in fata politiei, justiției in eventualitatea ca persoana nu este serioasa?

Va multumesc
Legea nu impune condiţii deosebite privind modul de materializare a înscrisului sub semnătură privată , astfel încât conţinutul acestuia poate fi scris pe orice suport material, sub orice formă, de mână, de către una sau alta din părţi, de ambele părţi ori de o terţă persoană sau poate fi dactilografiat, litografiat ori imprimat .
Singura condiţie pentru valabilitatea actului juridic ce-l constată un înscris sub semnătură privată este, în principiu, semnătura părţilor, care trebuie să fie executată de mâna autorului sau autorilor înscrisului.
Bine, am înțeles. Va mulțumesc la amândoi pentru răspuns.
Buna seara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmirea unei hartii de mana pentru o arvuna laurycy_r@yahoo.com laurycy_r@yahoo.com daca cineva imi poate raspunde ...vreau sa iau o arvuna de la cineva fara sa merg la notariat si in prezenta unor martori .Este valabila acea hartie ?cam ce sa ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana si titlu executor apop77 apop77 Am facut o chitanta de mana in mai 2008,in care o anumita persoana imi vindea dreptul de mostenire contra sumei de 12000 lei.Respectiva persoana,trebuia sa se ... (vezi toată discuția)
Inscris admis ca proba la proces partaj loanabelciu loanabelciu Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti daca o chitanta de mana (chitanta in care apare numele vanzatorului, cumparatorului, CNP-ul amandurora nume in clar si ... (vezi toată discuția)