avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... bani imprumut cu acte la notar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

bani imprumut cu acte la notar

Buna,in luna Iunie 2010 am dat niste bani cu imprumut la o persoana (6000 euro) cu conditia ca in decembrie 2010 sa mi inapoieze 8000 euro cu acte notariale,se cheama ca sunt camatar?eu vreau sa l dau in judecata,pot?in act scrie ca subsemnatul x imprumuta pe subsemnatul y cu suma de 6000 euro,urmand ca in decembrie sa mi inapoieze 8000 euro,ce sa fac sa mi recuperez banii?nu are nici un venit,nimic pe numele lui
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:48, 11 Aprilie 2011
Nu sunteti camatar daca a fost o ocazie singulara. Daca asta faceti de obicei, dati bani cu dobanda, se cheama camatarie.

Nu il mai dati in judecata daca ati incheiat actul la notar. Este titlu executoriu. Mergeti la un executor judecatoresc. Nu lasati sa treaca mai mult de 3 ani de la scadenta, ca se prescrie datoria.
mai este o problema,el mi a dat niste bani fara vreo hartie scrisa,doar sotia mea stie ca mi a dat,e posibil sa se intoarca in vreun fel?adica sa vina cu martori ceva si sa spuna ca mi a dat banii si eu nu mai recunosc?
nu prea trebuia sa ti-i dea tot la notar
asa este,trenbuia sa mii dea la notar,dar oricum problema este destul de grava,imi poti da mai multe detalii?
Nu dvs. ar trebui sa dati mai multe detalii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut catalinaptr catalinaptr Am incheiat un contract de imprumut cu o persoana fizica pentru suma de 10.000 euro, eu fiind creditorul. Debitorul este de rea credinta si nu si-a respectat ... (vezi toată discuția)
Cum l-as putea scapa pe tata de camatari? Bogdan33steaua Bogdan33steaua Va rog mult ajutati-ma cu un sfat ,cum l-as putea scapa pe tata de camatarii? are imprumutatti 80milioane iar de 1an de zile da pe fiecare luna camata ... (vezi toată discuția)
Camatarie jackiss jackiss In urma cu ceva timpam imprumutat de la un cunoscut suma x. Am facut chitanta de mana cu un martor (fara notar sau imobile puse gaj) care arata in felul ... (vezi toată discuția)