avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act pentru returnare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act pentru returnare auto

In urma cu 1 luna am vandut la cineva o masina cu pretul de 3500 euro, respectivul mi-a dat un avans de 1000 euro. Am facut un contract tip de vanzare-cumparare si un act aditional in care am specificiat ca mi-a dat un avans si ca pana in data de 15 ianuarie urmeaza sa-mi achite in 2 transe diferenta ramasa. Acum d-nul nu mai poate sa-mi dea banii si am cazut de acord sa-mi returneze masina cu conditia sa piarda avansul. Ce act trebuie sa fac si cum trebuie sa-l redactez ca sa pot anula contractul de vanzare/cumparare si actul aditional ca sa nu am probleme si sa fie totul in regula ?
Cel mai recent răspuns: 89KYL , utilizator 14:43, 21 Ianuarie 2013
Ati inregistrat pe rolul dvs fiscal masina?
Este precizat pe talonul auto "instrainat la data x catre y" ?
Contractul de vanzare cumparare nu poate fi anulat prin simpla vointa a partilor .
Dacă părțile se înțeleg, nu este nici o problemă de a încheia un act la notar exact așa cum vor respectiv pot rezilia actele anterioare, le pot modifica, sau pot încheia altele conform voinței lor.
Puteți eventual apela și la un mediator înainte de a ajunge la instanță, dacă chiar nu se poate la notar de la început.

Nu ati inteles exact. Am facut un contract de vanzare cumparare, i-am lasat actele la persoana respectiva, mai putin cartea de identitate a masinii. Masina e in continuare inmatriculata pe mine. Am facut un singur contract de vanzare/cumparare TIP la un birou de copiat acte si am atasat un act aditional in care am specificat ca mi-a dat un avans si ca urmeaza sa-mi plateasca in 2 transe diferenta pana in data de 15 ianuarie. D-nul a zis ca nu mai poate sa plateasca si imi returneaza masina. Vreau sa fac un act in care sa scriu ca d-nul nu si-a indeplinit obligatiile din actul aditional. Un act simplu, de mana, intre mine si el si eventual ceva martori.
nu este nimeni care ma poate ajuta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumerire costelus3 costelus3 In urma cu 2 luni am semnat un antecontract in vederea cumpararii unui teren , valoarea reala a terenului fiind de 7500 de euro , iar in antecontract fiind ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare trusca_anda trusca_anda Buna ziua, In 2010-Decembrie am facut un antecontract de vanzare cumparare a unei case .Am achitat (3500 )avansul specificat in antecontract si in aprilie ... (vezi toată discuția)
Apartament denisaatom denisaatom Buna ziua. Am achizionat o garsoniera intr-un complex rezidential nou pe care ulterior am schimbat-o cu o alta in acelasi complex platind un avans de 46690 ... (vezi toată discuția)