avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare cumparare

Buna ziua,
In 2010-Decembrie am facut un antecontract de vanzare cumparare a unei case .Am achitat (3500 )avansul specificat in antecontract si in aprilie 2011 trebuia sa se faca contractul ,urmand sa achit (6500 )o diferenta la semnarea contractului si o diferenta de 60.000 in rate.In antecontract nu sa specificat cate rate.
In aprilie nu am facut contractul de vanzare cumparare si acum proprietarul a focut o notificare pentru prezenta la notar pentru incheierea contractului dar refuza sa imi dea 4ani si vrea doar maxim 6-9 luni .Spunand ca pierd si avansul pentru ca am folosit imobilul.
Cand am preluat imobilul nu era locuibil .Acum este intr-o stare mai buna .In antecontract specifica ca daca nu se face contractul sa returneze avansul si imbunatatirile. Acum proprietarul refuza verbal ,inca nu am mers la notar, si zice ca sa consider bani la inchiriere si ca am folosit imobilul.
Este valabil asa ceva?Cum trebuie sa pun problema la notar pentru a nu se anula antecontractul de vanzare?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: trusca_anda , utilizator 21:33, 26 Martie 2014
La notar nu sunteti obligat sa semnati anularea contractului ,iar daca refuzati numai instanta poate anula acel antecontract .
Trebuie sa-l notificati si dvs. sa-i dati diferenta de pret si sa specificati in ce termen puteti plati ratele.Trebuia sa specificati de la inceput in antecontact pe ce termen doriti sa se desfasoare ratele.
Scuze ,a refuzat sa primeasca notificarea mea.Iar notarul la care am facut antecontract a refuzat sa imi faca o constatare ca nu sa prezentat in ziua in care lam chemat deoarece nu am facut prin executoriu notificarea. Stiu ca trebuia sa specifice .
Martori aveti?
Cam care ar fi chiria la casa aceea? Cam care e valoarea imbunatatirilor aduse de dv.?
Ati avut acordul proprietarului pentru imbunatatiri?

Ar trebui vazut actul acela pentru a determina daca poate avea valoare de promisiune sau nu... lipseste totusi un element important al pretului... intinderea ratelor.
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2014
Liliana Gradinaru, Avocat
Buna ,ziua despre ce chirie este vorba?
Eu nu am inchiriat aceea casa si am cumparat aceea casa cu un avans si restul in rate .Nu este specificat in cate rate in aceel antecontract.Da, specifica ca imbunatatirile aduse sa mile achite daca nu se face contractul de vanzare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vânzare-cumpărare pentru chiriaș: e corect să plătesc avans și să mi se ceară chiria în continuare? Norabina Norabina Buna ziua .Am fost la notar împreuna cu vânzătorii unui apartament sa facem o promisiune de vânzare cumpărare.Apartamentul costa 21500€,și de comun ... (vezi toată discuția)
Antecontract popgicu popgicu buna ziua, am avut intentia de a semna un contract de vanzare cumparare a unui apartament, eu fiid cumparator. inainte am dat un avans semnand, totodata un ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca - extra petita Adina-Bianca Popea Adina-Bianca Popea Intr-o speta: doua parti incheie o promisiune de vanzare-cumparare teren si casa, stabilind un pret din care cumparatorul achita o parte, fara a stabili data ... (vezi toată discuția)