avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de vânzare-cumpărare pentru chiriaș: e ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de vânzare-cumpărare pentru chiriaș: e corect să plătesc avans și să mi se ceară chiria în continuare?

Buna ziua .Am fost la notar împreuna cu vânzătorii unui apartament sa facem o promisiune de vânzare cumpărare.Apartamentul costa 21500€,și de comun acord m-am decis sa plătesc avans 10000€ și restul peste 8luni.Propietarii după ce am ieșit de la notar mi-au zis sa plătesc in continuare chiria de 600lei pana ce plătesc restul de bani(bineînțeles noi nu avem contract de închiriere )M-a poate obliga sa plătesc chirie fără nici un act ?Precizez ca mâine semnam antecontractul cu avansul de 10000€ din partea mea.Zic ca m-a așteaptă aproape un an cu restul de bani,așa dc plătesc chirie ei nu pierd nimic.Notarul nu știe nimic .Eu vreau apartamentul acesta locuiesc in el cu 2copii de 7luni.
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Norabina , utilizator 07:21, 15 Iunie 2019
Buna ziua,
In antecontract stipulati ca va mutati in locatie de la data semnarii antecontractului.
De vreme ce nu detineti un contract de inchiriere, nu aveti nicio obligatie de plata a chiriei.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si daca nu reusiti sa platiti in astea 8 luni, ce se intampla cu avansul ? De ce dati atata avans, daca platiti si chirie ?
Ca idee, pana va duceti la notar, trebuie sa va puneti de acord.. Daca tot platiti chirie, dati un avans modic si scrieti in contract ca proprietatea se transfera la data efectuarii platii si dati in continuare chirie . Daca dati avans mare, nu mai platiti chirie si eventual, sa prevedeti plata in rate pe astea 8 luni.
Da așa e,după ce am ieșit de la notar mi-a zis de chirie fără sa audă el.Eu am rămas încremenită când am auzit-o ca vrea și chirie după avansul care îl dau,nu am zis nimic e incredibil,tot eu am plătit 1900 taxele la notar.Asa am fost de acord având in vedere ca m-a așteaptă cu restul de bani.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Antecontractul e o promisiune de vanzare, vanzare ce se va finaliza peste 8 luni, cand veti plati resutl de bani. Pana cand se finalizeaza tranzactia, vechiul proprietar ramane proprietar asura imobilului, si e indreptatit sa ceara chirie, atata timp cat nu ati agreeat altfel.
Avansul, sau arvuna (cum l-oti fi numit in antecontract) are rolul de a garanta respectarea promisiunii de catre parti. Banuiesc (asta fiind practica curenta) ca, in conformitate cu antecontractul incheiat, daca dumneavoastra renuntati la tranzactie pierdeti avansul, si daca proprietarul renunta la tranzactie, trebuie sa va plateasca dublul avansului.
Acuma, legal vorbind, neavand contract de inchiriere, dumneavoastra puteti refuza sa ii platiti chiria mai departe. Daca insa in antecontract nu ati mentionat ca proprietatea se transfera la data efectuarii platii avansului, si proprietarul poate sa faca anumite demersuri de a va evacua din locuinta (in cazul cel maid efavorabil).
Totul depinde de multi factori, pe care doar dumneavoastra ii puteti evalua, iesind din sfera legalului si intrand mai mult in zona moralului. Functie de argumentele ce vi pe puteti construi, puteti avea o discutie cu proprietarul si sa ii explicati ca nu sunteti dispusa sa ii achitati chirie, tinand cont de ...<argumente>

Alte discuții în legătură

Ce este mai bine: contract de vânzare-cumpărare în care să se specifice avansul dat și ratele, sau antecontract? Calin Daniela Calin Daniela Ce este mai bine sa inchei un contract de vanzare cump teren in care sa se specifice avansul dat si ratele ce urmeaza a fi date sau un antecontract pt avansul ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui apartament de la un proprietar care are deja un precontract cu alta persoana! darkone darkone Buna seara, Ca de cele mai multe ori apelez la dumneavoastra cand ma aflu intr-o incurcatura, problema mea este urmatoarea.....de mai mult timp visam sa avem ... (vezi toată discuția)
Achiziționare locuință - avans, ulterior plata in rate Dannyytiesto Dannyytiesto Vreau sa cumpăr un apartament iar proprietarul si-a dat acordul sa ii achit un avans pe care îl voi trece intr-un contract făcut între noi și legalizat ... (vezi toată discuția)