avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de vânzare-cumpărare pentru chiriaș: e ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de vânzare-cumpărare pentru chiriaș: e corect să plătesc avans și să mi se ceară chiria în continuare?

Buna ziua .Am fost la notar împreuna cu vânzătorii unui apartament sa facem o promisiune de vânzare cumpărare.Apartamentul costa 21500€,și de comun acord m-am decis sa plătesc avans 10000€ și restul peste 8luni.Propietarii după ce am ieșit de la notar mi-au zis sa plătesc in continuare chiria de 600lei pana ce plătesc restul de bani(bineînțeles noi nu avem contract de închiriere )M-a poate obliga sa plătesc chirie fără nici un act ?Precizez ca mâine semnam antecontractul cu avansul de 10000€ din partea mea.Zic ca m-a așteaptă aproape un an cu restul de bani,așa dc plătesc chirie ei nu pierd nimic.Notarul nu știe nimic .Eu vreau apartamentul acesta locuiesc in el cu 2copii de 7luni.
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Norabina , utilizator 07:21, 15 Iunie 2019
Art. 1674

Transmiterea proprietăţii

Cu excepţia cazurilor prevăzute de lege ori dacă din voinţa părţilor nu rezultă contrariul, proprietatea se strămută de drept cumpărătorului din momentul încheierii contractului, chiar dacă bunul nu a fost predat ori preţul nu a fost plătit încă.

Iar contractul constituie titlu executoriu.
Nu asta trebuie clarificat, ci doamna trebuie sa ne zica exxact ce a a semnat, un antecontract de vanzare sau un conttract de vanzare cumparare.

gi-jane2 a scris:

Art. 1674

Transmiterea proprietăţii

Cu excepţia cazurilor prevăzute de lege ori dacă din voinţa părţilor nu rezultă contrariul, proprietatea se strămută de drept cumpărătorului din momentul încheierii contractului, chiar dacă bunul nu a fost predat ori preţul nu a fost plătit încă.

Iar contractul constituie titlu executoriu.
Nu asta trebuie clarificat, ci doamna trebuie sa ne zica exxact ce a a semnat, un antecontract de vanzare sau un conttract de vanzare cumparare.

Va multumesc .Am vb cu un avocat și mi-a explicat ca acest contract de vânzare cu ipoteca legală e in favoarea mea eu sant propiatara pana ce plătesc diferența de bani,sub nici o forma sa plătesc chirie ca nu am de ce,sa strâng bani pana la data de ...ei nu pot să-mi facă nimic.
la 10 iunie
Norabina a scris:
Am fost la notar împreuna cu vânzătorii unui apartament sa facem o promisiune de vânzare cumpărare.

la 12 iunie
Norabina a scris:

Azi am semnat Contractul de vânzare cu ipoteca legală (...) în contract scrie ca de azi se efectuează transmisiunea proprietatii cu toate atributele sale

Discuția despre chirie nu mai are sens după momentul 12 iunie.
Situația era discutabilă când se preconiza încheierea unei promisiuni de vânzare.
Dar între timp s-a încheiat contractul de vânzare, cu transmiterea proprietății.

Devenind proprietar, utilizatorul Norabina n-are cui să plătească chirie, decât dacă (metaforic vorbind) ar dori să-și plătească sieși chiria din buzunarul stâng în buzunarul drept
Buna dimineața.Aveti dreptate exact aceleași cuvinte mi-a adresat și avocatul.Am săi sun marți ,sa le comunic ca nu mai am posibilitatea sa plătesc și chiria.Poate înțeleg ceea ce au semnat și se lasă păgubași și așteaptă restul de bani liniștiti care le datorez pentru cumpărarea imobilului.Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este mai bine: contract de vânzare-cumpărare în care să se specifice avansul dat și ratele, sau antecontract? Calin Daniela Calin Daniela Ce este mai bine sa inchei un contract de vanzare cump teren in care sa se specifice avansul dat si ratele ce urmeaza a fi date sau un antecontract pt avansul ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui apartament de la un proprietar care are deja un precontract cu alta persoana! darkone darkone Buna seara, Ca de cele mai multe ori apelez la dumneavoastra cand ma aflu intr-o incurcatura, problema mea este urmatoarea.....de mai mult timp visam sa avem ... (vezi toată discuția)
Achiziționare locuință - avans, ulterior plata in rate Dannyytiesto Dannyytiesto Vreau sa cumpăr un apartament iar proprietarul si-a dat acordul sa ii achit un avans pe care îl voi trece intr-un contract făcut între noi și legalizat ... (vezi toată discuția)