Un batran scrie un testament olograf in prezenta unui avocat numindu-l pe acesta executor testamentar.O perioda de 6luni cei in favoarea caruia a fost facut testamentul il intretin pe batran.In perioda aceasta batranul este operat este la pat aproape tot timpul.Fiind mulltumit de ingrijirea acordata le face celor care il ingrijesc diverse cadouri si le depune la banca o suma de bani.La un moment dat apar tensiuni intre ei si batranul renunta la servicii amenintand cu instanta daca nu primeste inapoi bunurile si bani.Sunt oblgata sa restitui ce am primit.
Matusa mea a decedat si a lasat un testament. Prin acel testament dorea ca intreaga ei avere sa ii revina sotului iar acesta sa o lase unui intretinator daca acesta va avea grija de dansul. Secretara notarului care este nasa intetinatorului a intocmit un testament in care a introdus articolul 994 din codul civil fara a face si un cotract de intretinere. In ziua decesului intretinatorul retrage o suma de bani din contul decedatei dar si din cel al unchiului. Participa la inmormantare si dispare lasandu-l pe batranulde 82 de ani bolnav fara bani si fara nici un sprijin.
In testament se spune: "Las intreaga mea avere intelegand sa-l desmnez legatar universal potrivit art 1055 cu sarcina de a o administra si transmite la decesul sau intretinatorului". As dori sa intreb ce se poate face ca acest batran sa poata detine intreaga avere?