avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Matusa mea a decedat si a lasat un testament. Prin acel testament dorea ca intreaga ei avere sa ii revina sotului iar acesta sa o lase unui intretinator daca acesta va avea grija de dansul. Secretara notarului care este nasa intetinatorului a intocmit un testament in care a introdus articolul 994 din codul civil fara a face si un cotract de intretinere. In ziua decesului intretinatorul retrage o suma de bani din contul decedatei dar si din cel al unchiului. Participa la inmormantare si dispare lasandu-l pe batranulde 82 de ani bolnav fara bani si fara nici un sprijin.

In testament se spune: "Las intreaga mea avere intelegand sa-l desmnez legatar universal potrivit art 1055 cu sarcina de a o administra si transmite la decesul sau intretinatorului". As dori sa intreb ce se poate face ca acest batran sa poata detine intreaga avere?
Cel mai recent răspuns: Nãstase Cristian-Mihail , Consilier juridic 00:53, 20 Decembrie 2012
puteti face numai plangere penala impotriva notarului (el a autentificat actul), si a intretinatorului care a fugit.
daca nu este clauza de intretinere, la primarie si la DGASPC nu puteti merge, decat samearga la fata locului si sa intocmeasca o ancheta sociala
succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament reciproc sot - sotie voicudamian voicudamian Eu si sotia (amandoi pensionari) ne-am gandit sa ne facem cate un testament pentru a ne proteja de eventualele pretentii dupa decesul unuia din noi. Sotia a ... (vezi toată discuția)
Poate fi desființat un testament de fiica nedeclarată de testator la notariat în momentul întocmirii? vasilealecsandri10 vasilealecsandri10 As dori si eu un raspuns la o intrebare preciezez ca mama mea a ingrijit de un batran ,dupa care batranul a decedat ,mama mea suportand toate cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Succesiune (mostenire) rogoja-dumitra rogoja-dumitra BUNA ZIUA Am un testament autentificat de un notar public in anul 2009 Unchiul meu(fratele mamei mele) impreuna cu sotia lui, nu au avut copii, au ... (vezi toată discuția)