avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune (mostenire)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune (mostenire)

BUNA ZIUA
Am un testament autentificat de un notar public in anul 2009
Unchiul meu(fratele mamei mele) impreuna cu sotia lui, nu au avut copii, au trait
impreuna 50 ani.Acum fiind batrani au hotarat sa-mi faca mie testament in calitate de nepoata. DECLARAND:
Subsemnatii......data nasterii,domiciliul,adresa,soti, fara ascendenti sau descendenti in viata, constienti fiind de insemnatatea acestui act si nesiliti de nimeni, dispunem ca dupa incetarea noastra din viata intreaga noastra avere mobila si imobila sa ramana nepoatei noastre pe care o instituim legatara universala...datele si adresa mea...semnaturile lor.
In mai 2012 matusa a decedat.
In august 2013 unchiul meu a revocat testamentul(partea d-lui)
Bunurile lor sunt:casa,masina si ceva bani.
Ce drepturi am eu acum?
MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:29, 25 Ianuarie 2014
Daca matusa nu va revoca testamentul,in cazul decesului acesteia aveti dreptul la cota parte din bunurile acesteia ce compun masa succesorala.
matusa nu mai are ce revoca pt ca a murit saraca, iar unchiul a revocat deja.
Dvs o mosteniti pe matusa, insa unchiul e mostenitor rezervatar si poate cere reductiunea liberalitatilor excesive culegand rezerva care e de 1/8.
Mergeti la notar impreuna cu unchiul pt dezbaterea succesiunii dupa matusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune magda2007 magda2007 Buna ziua, Sunt legatar universal (pe bunurile mobile si imobile, tot ce a dobandit in viata si ce ii revine dupa deces,) in urma testamentului facut de ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin testament ASPAZIA ASPAZIA Mentionez ca sunt legatara universala a tuturor bunurilor mobile si imobile ale persoanei care m-a crescut. Am fost in tutela dansei pina la terminarea ... (vezi toată discuția)
Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)