avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,
Sunt legatar universal (pe bunurile mobile si imobile, tot ce a dobandit in viata si ce ii revine dupa deces,) in urma testamentului facut de matusa mea, eu fiind nepoata. Matusa a decedat, nu are copii, sotul este in viata. Avand in vedere averea acesteia: apartament copropriecar cu sotul, bani la banca fiind titular(am fost pusa la clauza cat a trait), are un teren mostenit de la parinti, are o casa la tara(casa a construit-o sotul dar matusa decedata nu este trecuta ca proprietar dar in timpul vietii a mai facut 2 camere si alte imbunatatiri.Sotul are un teren extravilan cumparat in timpul casatoriei cu matusa. As vrea sa stiu cat imi revine mie ca mostenitor testamentar, legatar universal din averea matisii. De asemenea banii din banca unde ea este titulara imi revin mie sau impart cu sotul supravietuitor? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 16:51, 15 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Sotul matusii care v-a lasat testament este mostenitor rezervatar asa ca, indiferent de voinmta matusii, acesta va mosteni cotitatea ce i se cuvine.
Va sfatuiesc sa nu incepeti sa retrageti bai din CEC pana nu dezbateti, impreuna cu unchiul dumneavaostra, mostenirea fie la notar fie prin instanta.
In privinta cotelor, va sfatuiesc sa studiati art. 1088 si celelalte C.Civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire testamentara Danessa Danessa Am testament lasat de matusa mea decedata. Sunt legatar universal conf testament. Matusa nu a avut copii si nici alti mostenitori in afara de mine nepiata ei. ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor testament si legea 290/2003 ne_interesant ne_interesant La notar trebuie declarat la dezbaterea succesiunii ca dupa defunct exista : - un cont intr-o banca ( am gasit un extras de cont de acum vreo 2 ani , m-am ... (vezi toată discuția)
Testament - succesiune Luyzaa Luyzaa buna seara am si eu o intrebare. am un testament de la matusa mea pentru casa, cu clauza de ingrijire. cand moare la succesiune cine trebuie sa ia parte in ... (vezi toată discuția)