avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament - succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament - succesiune

buna seara am si eu o intrebare.
am un testament de la matusa mea pentru casa, cu clauza de ingrijire. cand moare la succesiune cine trebuie sa ia parte in conditiile in care unicul copil i-a decedat, sotul si parintii de asemenea. mai are 4 frati in viata. trebuie sa ia parte si ei la succesiune sau ma prezint numai eu cu testamentul?
va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2010
Luyzaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Luyzaa , utilizator 22:21, 21 Iulie 2010
Doar dvs. cu testamentul, mergeti la notar dupa decesul matusii.
Legea nr.36/1995

Art. 75. Dupa ce constata ca este legal sesizat, notarul public înregistreaza cauza si dispune citarea celor care au vocatie la mostenire, iar daca exista testament, citeaza si pe legatari si executorul testamentar instituit. Daca printr-un testament autentic s-a instituit un legatar universal, se citeaza, în lipsa de mostenitori rezervatari, numai legatarul; daca testamentul este olograf sau mistic, se citeaza si mostenitorii legali. În ambele cazuri se va cita si executorul testamentar, daca a fost desemnat prin testament.

care sunt mostenitorii legali??
Mostenitorii legali sunt fratii, in lipsa altor mostenitori ( nu exista rezervatari: sot, descendenti, ascendenti privilegiati).
Daca nu ar exista acest testament, ei ar veni la succesiune.
Asa, veniti doar dvs.
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire prin testament Gio G Gio G Mama mea naturala a decedat, am fost data spre infiere inainte de casatoria acesteia , sotul i-a decedat acum 3 ani si nu mai are niciun urmas de gradul I. Am ... (vezi toată discuția)
Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)
Mostenire liviuiordan liviuiordan Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)