avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate fi desființat un testament de fiica ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate fi desființat un testament de fiica nedeclarată de testator la notariat în momentul întocmirii?

As dori si eu un raspuns la o intrebare preciezez ca mama mea a ingrijit de un batran ,dupa care batranul a decedat ,mama mea suportand toate cheltuielile de inormantare ,cumparandu-i loc de veci si ridicandu-i cruce,facandu-i toate pomeniile ,in schimb batranul lasandu-i pe timpul vietii,partea lui de casa ,facandui-i un testament,legatar universal,pe bunurile mobile si imobile ,ca dupa decesul sau ,mama sa ramana proprietar pe aceestea ,precizez ca testamentul ,a fost incheiat ,la notariat, inregistrandu-se ,la care s-a anexat un certificat medico-legal ca are discernamant si ca are capacitatea ,de a inceia orice contract ,si asta a fost vointa sa ,la intrebarile puse de comisia de IML ,Si de catre notar batranul a spus ca nu are nici un mostenitor,dupa inmormantare a aparut o fica biologica si as vrea sa stiu daca mama mea mai are vrun drept prin testamentul lasat ,multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:10, 4 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie dezbătută succesiunea după bătrân, fiica va trebui să prezinte acte de stare civilă care să îi ateste calitatea (mai exact să fi fost recunoscuta), iar daca intr-adevar este fiica acestuia, în cadrul procedurii succesorale, daca nu este dispusă să renunțe și pretinde rezerva succesorala de 1/2, testamentul urmează a fi redus la jumătate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune suspendata,mostenitor rezervatar decedat dupa suspendare ContSters365386 ContSters365386 In urma decesului mamei,fiica \"R\"a solicitat suspendarea succesiunii,in calitate de mostenitor rezervatar,deoarece mama ei lasase toate bunurile ,prin ... (vezi toată discuția)
Cote parti partaj succesoral sile2011 sile2011 buna ziua bunica mea care a decedat , mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile , si tot prin testament ma numit si legatar universal al ... (vezi toată discuția)
Testament cu legatar universal nepoata CristiCorneliu CristiCorneliu Sunt casatorit si am o fiica de 38 de ani, care are doua fetite de 3 ani, respectiv 4 luni. Impreuna cu sotia mea, am cumparat o garsoniera acum 15 ani. Detin ... (vezi toată discuția)