avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament cu legatar universal nepoata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament cu legatar universal nepoata

Sunt casatorit si am o fiica de 38 de ani, care are doua fetite de 3 ani, respectiv 4 luni. Impreuna cu sotia mea, am cumparat o garsoniera acum 15 ani. Detin un apartament mostenit de la mama mea acum 10 ani, fiind unic mostenitor. Doresc sa- mi fac testamentul si sa o desemnez pe nepoata mea in varsta de 3 ani legatar universal, lasandu-i toata averea mea. Daca ele contesta testamentul meu, ce procent maxim din apartament si din garsoniera pot obtine fiica si sotia mea, in urma procesului pe care l-ar intenta, privind contestarea testamentului?
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
CristiCorneliu, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:10, 23 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotia 1/8, iar fiica 3/8. Impreuna 1/2.
Adica daca sotia si fiica ar solicita reductiunea testamentului, acesta ar fi redus la jumatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa - intrebare legata de testament bucdm bucdm Detin o casa si am un singur baiat, casatorit legal. In mod normal, dupa decesul meu si al sotiei mele, baiatul va mosteni casa. As dori insa sa las prin ... (vezi toată discuția)
Decesul unuia dintre soti mirciulica4 mirciulica4 Buna ziua ! As dori sa presupun problema urmatoare: Daca unul dintre soti decedeaza, partea de avere a acestuia decedat cine o mosteneste? Celalalt sot sau ... (vezi toată discuția)
Succesiune (mostenire) rogoja-dumitra rogoja-dumitra BUNA ZIUA Am un testament autentificat de un notar public in anul 2009 Unchiul meu(fratele mamei mele) impreuna cu sotia lui, nu au avut copii, au ... (vezi toată discuția)