avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cote parti partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cote parti partaj succesoral

buna ziua
bunica mea care a decedat , mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile , si tot prin testament ma numit si legatar universal al iei.
ea mai are 3 copii(fii)
va rog sa imi spuneti care este cota mea din bunurile iei?
multumesc
Tatal dvs mai traieste ? Adica unul dintre cei 3 fii in viata este tatal dvs ?
buna seara
mama este fiica bunicii si traieste.
Mama dvs este mostenitoare si nu dvs. Asadar nu aveti nicio cota succesorala, dar veti putea beneficia de legat in masura in care el nu incalca rezerva succesorala a descendentilor.
buna ziua
multumesc pentru raspuns.
imi pare rau sa o spun dar cred ca gresiti. Am intrebat 3 notari si totii 3 mi-au spus ca daca bunica mi-a facut testament si sunt si legatar universal , deci am dreptul la o cota care este de 1/4 sau 1/2, in functie de neamuri. Deci nu este cum ziceti dvs ca nu am nici o parte.
succes in continuare
Asta spune si gerberga. " in masura in care el nu incalca rezerva succesorala a descendentilor." Noi nu stim situatia neamurilor dvs

Alte discuții în legătură

Testament reciproc sot - sotie voicudamian voicudamian Eu si sotia (amandoi pensionari) ne-am gandit sa ne facem cate un testament pentru a ne proteja de eventualele pretentii dupa decesul unuia din noi. Sotia a ... (vezi toată discuția)
Mostenire simionbudeanu simionbudeanu tatal vitreg a decedat anul trecut,si m-a lasat legatar universal fara descendenti,deasemeni i-a lasat mamei mele,legatar cu titlu particular,comform art 899 ... (vezi toată discuția)
Legatarul universal Radu Paul Radu Paul Bunica mea a fost numita legatar universal prin testamentul facut de mama ei care a murit . In acest testament se specifica faptul ca exista 3 descendenti , si ... (vezi toată discuția)