avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Activitate spain

Activitate spain

Deci in concluzie...nu se poate face nimic !?
Nu ma refeream la o licitatie (intre ghilimele sau nu). Ma refer la un cadru legal.
Adica altceva in afara de a astepta ca statul roman sa puna in aplicare masurile de inapoiere conform conventiei de la Haga si apoi eu sa ma apar,...iar ulterior minorul sa fie audiat !!!
Incept alt proces [ce fel de ? pentru ?] in Romania ?
Cu minorul ramas in Romania...si autoritatile romane pe capul meu ?

Spaniolii au cam dat pedepse cu executare...
După iniţierea procedurilor judiciare în ţara în care a fost dus copilul, instanţele din ţara respectivă vor dispune returnarea acestuia, dacă toate cerinţele legale sunt îndeplinite.

Fac excepţie situaţiile în care:

copilul este în pericol în ţara în care a locuit înainte de răpire
copilul are vârsta necesară pentru a declara că nu doreşte să se întoarcă.

1. cred ca un psiholog poate estima daca are suficient discernamant un minor de 10 ani
2. daca instantele romane spun ca nu e suficient de matur...il returneaza si eu stau 2 ani in puscarie...in Spania

cine se risca ? :D
Minorul s-a nascut in Romania.
Are cetatenie romana.

Ca sa il urc in avion trebuie sa il mint !!! Ultima data mi-a spus ca l-am abandonat...!
Cred ca nu il mai aduc in Romania.
Vrea cu mine, cu varu' X, vara Y, cu bunica, cu prietenul Z. Nu mai vrea la el acolo in sat...in Spania. SI asta de muuuult timp !!!

Groaznic, dar trebuie sa il mint. O sa ii spun ca nu am bani sa il cresc. Cu toate ca stie adevarul.

Stiu ca pare hazliu, dar e foarte trist...! Ce sa spuna saracul judecator de aici...? Ia-l si mergi cu el in Spania la domiciliu...! Nu ne intereseaza pe noi nici optiunea lui, nici unde merge :D

Pot ataca/modifica in Romania o hotarare a unei instante din alta tara ?
Vreau sugestii si/sau sfaturi.

Divort Spania.
Custodie comuna asupra minorului.
Minorul (10 ani si 3 luni)
Domiciliu minorului in Spania.

Intra in Romania pe programul meu de vizita.
Daca nu mai vrea sa se intoarca in Spania dupa vacanta de vara...trebuie luat in suturi si urcat in avion ? Daca ramane am inteles ca o sa fiu acuzat de rapire de minori. Pedeapsa...cam 2 ani de puscarie.

Exista o varianta legala sa ramana in tara fara ca eu sa patesc ceva ? :O
(b) de cetățenie a celor doi soți

ambii cu cetatenie romana !!! :(
M-am dedicat exclusiv cresterii copilului. Mama era/este foarte ocupata.

Dupa ce am venit singur in Romania...a inceput sa manipuleze fetita. NU vreau sa spun ce i-a indus fiindca e inuman ce a facut ! A adus o psiholoaga care sa se ''ocupe'' de fetita. Si ei i-a spus aceleasi mizerii. Psiholoaga si-a dat seama ca ceva nu e in regula si i-a cerut mamei la modul cel mai serios sa ii faciliteze contactul cu mine. Am avut o discutie pe skype de 1h15'' in care i-am raspuns la toate intrebarile. Mi-a cerut imperativ sa merg in Spania sa ma vada si sa avem mai multe discutii.
Mama are pe altcineva. Un barbat [48 ani] divortat, si care are doua fete.
Fetita mea nu este de acord cu planurile mamei. Adica sa se mute impreuna, sa o mute la alta scoala, etc.
Imi trimitea mesaje, filmulete mute [scria mesaj din degete] ca sa nu auda mama ca vorbeste cu mine. Ma suna de pe telefoanele celor care aveau grija de ea sau de pe telefoanele parintilor colegilor ei.

Mama nu are nicio prietena. Nu asculta decat de acel barbat. NU inteleg ce urmareste...!

EU nu o sa incetez atat timp cat traiesc sa lupt cu ea si/sau autoritatile sa imi aduc fetita aici.

Deja am domiciliu in romania
Fetita a stat doar cu mine in spania
Nu vrea sa mai ramana acolo
E complicat....